Moči za dobrodelno večerjo so s svetovno priznano kuharico združile še njene ekipe v restavraciji Hiša Franko, bistroju Ana in Slon ter Pekarni Ana. "Naša odločitev, da združimo moči, izhaja iz globokega sočutja do vseh tistih, ki so jih prizadele poplave v Sloveniji. Med prizadetimi so tudi ljudje, ki jih poznamo, naši prijatelji in kolegi," so v Hiši Franko navedli kuharsko mojstrico. Gostom so med drugim postregli s koruznim storžem, glaziranim s koruzno kombučo in planinskim maslom, fokačo s kozjim sirom in košarico kruha z gorskim maslom in piransko soljo ter brusketo z ostrigino majonezo, inčuni, paradižnikom in baziliko. Kot glavna jed so bili na voljo špagetki v omaki iz jagod, zelišč in koncentrata paradižnika ter pesta, dva dni suho zorjena postrv v omaki postrvi in rjavega masla in hrbet srne s pečenimi jabolki, sveže naribanim hrenom, pirejem rjavega masla in gomoljčne zelene. Za konec so pred goste dali granito iz figovih listov, teksturo čokolade, lešnikov pralin in hrustljave lešnike ter stisnjene fige v rumu Abuelo z medom ter svež mlečni sladoled z olivnim oljem.
Kot pravi Ana Roš Stojan, je njena največja sposobnost v kuhinji, zato so se odločili to edinstveno večerjo ponuditi na licitaciji. Izklicna cena celotnega menija z vinsko ali brezalkoholno spremljavo je znašala 520 evrov. Najdražji sedež je z licitacijo dosegel znesek 820 evrov, z večerjo in posameznimi donacijami pa so po zadnjih podatkih zbrali več kot 20.000 evrov. Ljudje lahko donirajo še do konca oktobra, saj bo šel del prihodka od kosil v Hiši Franko v sklad, ki sta ga zakonca Roš Stojan odprla pri Slovenski karitas, so za STA pojasnili v Hiši Franko.
Ob tem poudarjajo, da večerja ni enkraten dogodek, saj se podpora družini, ki bo prejela zbran znesek, ne bo končala z njo. "Družino bomo spremljali tudi v prihodnje in ji pomagali, dokler si ne bodo ustvarili vsaj približno človeku dostojnega življenja," so besede kuharske mojstrice povzeli v Hiši Franko.