Finnair

Z Brnika od danes vnovič lahko poletite v Helsinke

J.V./STA
10. 4. 2023, 11.20
Posodobljeno: 10. 4. 2023, 11.25
Deli članek:

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana z današnjim dnem vnovič vzpostavlja povezavo s Helsinki. Finski letalski prevoznik Finnair bo Slovenijo s Finsko povezoval štirikrat na teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Finnair se na Brnik vrača po treh letih premora, z ljubljanskega letališča je zadnjič odletel oktobra 2019. Od danes je tako Slovenija spet neposredno povezana s Finsko. Finnair bo potnikom prek domačega letališča Helsinki Vantaa ponujal tudi možnosti povezovalnih letov naprej v Azijo.  Povezave z Brnika v Helsinke bodo na voljo vsak ponedeljek, torek, četrtek in soboto, z odhodom z Brnika ob 9.25 in prihodom v Helsinke ob 13.05 po lokalnem času, in sicer z letalom Airbus A319.

"Izjemno nas veseli, da se Finnair po treh letih vrača in nas spet postavlja na njegov zemljevid letov. Turističnim in poslovnim potnikom tako približuje Finsko in Slovenijo, po sproščanju omejitev potovanj v azijskih državah pa vzpostavlja tudi pomemben most za ponovne prihode azijskih turistov v Slovenijo," je vrnitev finskega prevoznika pospremila poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel. Kot je ocenila, je potniški letalski promet v prvih treh mesecih letos dobro okreval, z vsakim novim tednom poletnega voznega reda pa bo še živahnejši.

Od nedavnega je mreža poletov sicer dopolnjena s tremi povezavami - v Amsterdam, na London Heathrow in v Prištino, povečalo se je število tedenskih letov v Bruselj, Zürich in Varšavo. Kmalu pričakujejo tudi pogostejše lete v Frankfurt. 

Mrežo povezav bodo v Fraportu Slovenija v poletnem voznem redu, ki je v veljavi od 26. marca, dopolnili še prevozniki Transavia France z leti v Pariz Orly, Air Montenegro v Tivat in Israir Airlines v Tel Aviv. Grški letalski prevoznik Aegean Airlines pa bo v začetku junija vzpostavil nove redne lete v Atene, in sicer dvakrat tedensko. Skupaj bo v poletnem voznem redu potnikom na voljo 21 rednih letalskih povezav z 18 prevozniki.

Med čarterskimi poleti so v upravljavcu ljubljanskega letališča izpostavili najbolj priljubljene destinacije na grških otokih, v Egiptu, Turčiji in Španiji, za katero bo na voljo razširjena ponudba letov (Vittoria, Santiago de Compostela, Barcelona, Sevilla in Girona, Tenerife). S čarterji bodo organizirana tudi potovanja na Malto, Portugalsko (na Madeiro, Azore in v Porto), Islandijo, Zelenortske otoke, Tunizijo, Jordanijo, na Nizozemsko in Latvijo.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste