S kom se bodo povezovali?

Golob ugotovil, da »obstaja popolno brezno med ljudmi, ki živijo desne vrednote, in vladajočo kliko«

R.T.
1. 2. 2022, 07.59
Posodobljeno: 1. 2. 2022, 08.10
Deli članek:

V intervjuju za Repoter je predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob govoril o tem, kakšni so njegovi odnosi s strankami leve sredine in zakaj se ne bo pogovarjal s strankami, ki podpirajo aktualno Janševo vlado.

Primož Lavre
Robert Golob: "Ali si res želimo živeti v takšni državi, kjer bo vsakdo, ki bo dvignil glavo, vedel, da bo vanj priletelo ne le kup gnojnice s tviterja, ampak tudi direktno ustrahovanje in zloraba vseh organov pregona?"
O sončni energiji
"Napačno je razmišljanje, da lahko jedrsko elektrarno zgradimo v nekaj mesecih in da je sončna elektrarna dolgoročna. Resnica je obratna, majhno sončno elektrarno lahko zgradimo v šestih mesecih, malo večjo pa v letu ali dveh, za nov blok jedrske elektrarne pa bomo potrebovali najmanj deset ali petnajst let. Sončne elektrarne lahko naredimo najhitreje, res pa proces za celotno državo traja dlje, ker je treba prepričati ljudi za to odločitev. Podobno velja za gospodarstvo: kdor si je lani zgradil sončno elektrarno, to krizo slavi, ker se je izognil podražitvam."

Zakaj je nastalo Gibanje Svoboda? Ker so ugotovili, da »obstaja tiha večina, ki se ne prepozna v nobeni od sedanjih političnih opcij in je v resnici naveličana prepira in razkola med ljudmi. Ker želimo spoštovati zakonodajo, smo organizirani kot stranka, saj lahko le tako nastopimo na volitvah,« je novinarju Reporterja odgovoril Golob.

In kako je z zavezniki na političnem parketu, strankami KUL? »Vse štiri stranke KUL vidim kot naravne zaveznice. Z naravnimi zavezniki ravnaš spoštljivo in jih ne napadaš. Imamo skupni cilj in osebno sem se za ta skupni cilj pripravljen marsičemu odpovedati. Na volitvah moramo zmagati z veliko večino, da Sloveniji vrnemo svobodo,« razmišlja Golob, ki se je zadnjem letu nekajkrat srečal tudi z Lojzetom Peterletom. Po pogovoru z njim je spoznal, da »obstaja popolno brezno med ljudmi, ki živijo desne vrednote, in vladajočo kliko, ki je v resnici ugrabila pozicijo desne politike za svoje osebne koristi. Bil sem osupel. Ljudje, ki so trenutno na oblasti, niti približno ne predstavljajo vrednot, ki jih živi desni pol Slovencev in Slovenk. Včasih so uspešni pri manipulacijah, to kažejo tudi njihovi volilni rezultati, ampak veliko skupnega z desnimi vrednotami nimajo, še manj pa z Jezusovim naukom.«

Pa bi šel kdaj v koalicijo z SDS, pod kakšnimi pogoji? »Pod nobenimi. Z Janezom Janšo pod nobenimi,« zatrjuje Golob in dodaja, da tudi z SDS ne ter da so njegovo izjavo, da bo delal malo levo, malo desno politiko, »vzeli iz konteksta«. »Če se bo na desni strani v prihodnosti vzpostavila nova struktura ljudi, ki bodo verjeli in živeli vrednote, kot so spoštovanje, solidarnost, mir in varnost, se bom z veseljem pogovarjal s tako stranko. Danes je v vladi ni.«

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste