Novi cilji

Koliko stane mesečna vstopnica za obisk fitnesa?

L.J.
5. 1. 2018, 07.00
Deli članek:

Gibanje je zdravo, krepi naše telo in duha. Ravno novo leto pa nas vedno znova opominja, da je med željami oziroma cilji in dejanji pogosto velika razlika.

Profimedia
Prenehajte z izgovori in preidite k dejanjem. Hvaležni si boste.

Letos je lahko drugače. Ključnega pomena je namreč, da se zadeve lotimo pravilno, brez pretiravanj, ki nas lahko hitro odvrnejo od nadaljevanja. Fitnes bo za marsikoga prava izbira.

Nikar ne obupajte, če tehtnica po prvih vadbah ne bo pokazala bistvene spremembe. Teža se le redko spremeni takoj po začetku vadbe in pogosto je rezultat hitreje viden ob merjenju obsegov telesa z merilnim trakom. Kilogram maščobe namreč zavzame štirikrat več prostora kot enaka količina mišičnega tkiva.

Čeprav želimo napraviti kaj dobrega zase, nam na poti do uresničenja ciljev pogosto zmanjka energije. Veliko lažje si je predstavljati, kako skrbimo za svoje telo, kot pa po napornem delavniku dejansko zlesti s kavča in storiti nekaj zase. Čeprav bi se po tem dobro počutili, najdemo kar precej izgovorov, da tega vendarle ne storimo. Argument, da je zunaj hladno, da dežuje oziroma sneži ali da je že tema, ne bo imel nobene veljave, če se bomo v hladnejših mesecih vpisali v fitnes. Za začetnike je to dobra izbira tudi zato, ker se lahko odločijo za osebnega trenerja, ki bo poskrbel, da bodo vaje izvedene pravilno ter da zaradi začetnega pretiravanja ne zasovražite telovadbe za vedno. 

CENE

Cene neomejenih mesečnih vstopnic za fitnes se po Sloveniji gibljejo okoli 50 evrov. V ljubljanskem fitnesu Sokol Vič boste za mesečno vstopnico odšteli 55 evrov, z njo pa se boste lahko udeležili tudi aerobike in se po vadbi sprostili v savni. Novim članom ob vpisu omogočajo enkratni predstavitveni trening s trenerjem brezplačno. Nekoliko cenejšo mesečno vstopnico za fitnes ponujajo v Unifitu Maribor, zanjo računajo 49 evrov oziroma 19,90 evra – ob nakupu dveletne vstopnice. Cene so še ugodnejše v centrih Bodifit v Ljubljani, Celju, Domžalah, Kamniku in Mariboru, kjer boste za neomejen mesečni obisk fitnesa ali vadb plačali 42 evrov, če bi obiskovali kar oboje in si zraven privoščili še savno, pa 47 evrov. V Mega centru Kranj pa boste za mesečno fitnes vstopnico plačali 45 evrov. Morda je prav nakup mesečne vstopnice naložba, ki vas bo motivirala, da nad vadbo ne boste obupali že prvi teden po novem letu.

PREDNOSTI!

Obisk fitnesa ima veliko prednosti. Med drugim tudi to, da lahko ob uporabi raznovrstnih naprav natrenirate prav vsako mišico svojega telesa. Če katere izmed naprav ne znate uporabljati, za nasvet prosite trenerja fitnesa.

PREVIDNO!

Med najpogostejšimi napakami vadbe v fitnesu so nepravilna izvedba vaj, nepravilna obremenitev in osredotočenost le na določene dele telesa. Prav te komponente so za doseganje želenih rezultatov ključnega pomena in obenem glavni krivec številnih poškodb.

OPREMA!

V fitnesu uporabljajmo čiste športne copate, udobna oblačila, ki dihajo, in brisačo. Dolge lase spnimo v čop, da nas med vadbo ne bodo motili.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste