PASULJ ZA ZMAGO
Zmagovalki sta skuhali vegetarijanski pasulj, saj ene od osnovnih sestavin, slanine, nista uporabili.
Preprosto kot pasulj pravi rek. Vendar tisti, ki pripravljajo to jed, vedo, da je skuhati dober pasulj vse prej kot preprosto, je pa zabavno.
S tem se gotovo strinjajo udeleženci prireditve, ki je v nedeljo potekala na kopališču Griblje. Letos je sodelovalo kar 17 ekip.
Pasulje so letos ocenjevali vrhunski kuhar iz Primorske Matjaž Cotič, sicer svetovni podprvak v kuhanju testenin, Jure Pečarič iz ljubljanske gostilne Pečarič ter Matjaž Černigoj iz podjetja Plinko iz Velikih Lašč.
Dimljena paprika za zmago
Najbolj sta komisijo prepričali Mateja Pezdirc in Romana Husič iz Gribelj iz ekipe Ljute vegetarijanke. Druga sta bila Polona Ajdič in Bernard Tisovec iz Novega mesta (ekipa Net4life), tretja pa sta bila domačina Petra Brodarič in Andrej Tomažin (Dream team). Zanimivo je, da je prvič v Gribljah zmagal vegetarijanski pasulj. Vsi tekmovalci so sicer na začetku tekmovanja dobili osnovni surovini, torej fižol in slanino, a slednji zmagovalki nista uporabili. Raje sta posegli po dimljeni papriki, ki je dala jedi okus po mesu.
Poleg pokušine pasuljev, ki so jih skuhali tekmovalci, so obiskovalci lahko tudi kupili pasulj, ki ga je organizator letos skuhal kar 80 litrov.