Mladostna razposajenost

Nadobudneži izzivali smrt: obnemogle je reševal potapljač

Gabrijel Toplak
10. 7. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zaradi podhladitve so reševalci NMP vse tri osebe oskrbeli na kraju, dve osebi pa so prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Maribor.

Mediaspeed
Dogodek se je pripetil na mariborskem Lentu.

Mladostna razposajenost bi se minulo soboto lahko končala tudi tragično. Uprava RS za zaščito in reševanje je tega dne ob 12.10 poročala, da so na Lentu v Mariboru gasilci PGB Maribor pomagali trem občanom izplavati iz reke Drave. Reševalci NMP Maribor so zaradi podhladitve vse tri osebe oskrbeli na kraju, dve osebi pa so prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Maribor.

Reševanje s »skakači«

Drava je kljub poletju še vedno precej hladna, v bližini kopališča Pristan na Lentu pa je rečni tok precej močan, tam so vrtinci, zato je plavanje v reki precej nevarno.

Kot je za Novice Svet24 povedal Tadej Pišek, vodja intervencije in namestnik vodje izmene pri mariborskih poklicnih gasilcih, so bile ob njihovem prihodu osebe še na gladini reke, kakšnih pet metrov od obrežja, vendar so bile videti povsem obnemogle. »Slišati je bilo klice na pomoč,« se prihoda na intervencijo spominja Pišek. Reševanje so poklicni gasilci izvedli s pomočjo tako imenovanih skakačev, kar pomeni, da so potapljača privezali na vrv, ta pa je nato zaplaval proti njim. »In že takoj zatem, ko smo jim pomagali do obrežja, so jih tam oskrbeli reševalci, ki so jih odpeljali v UKC Maribor,« je dodal Pišek.

Želja po osvežitvi

Šlo naj bi za fante, ki so bili stari kakšnih 30 let. Kot smo še izvedeli, naj bi bila dva Mariborčana, eden pa iz Slovenske Bistrice, ki naj bi si po obisku bližnjega gostinskega lokala zaželeli osvežitve. »Drava je kljub poletju še vedno precej hladna, na tem mestu (zgodilo se je v bližini kopališča Pristan, op. p.) pa je precej močan tok, zato je plavanje v njej precej nevarno. Zadeva bi se lahko končala tudi tragično,« je zaključil Pišek.

Celo stavili naj bi

Mimoidoči so še vedeli, da so bili fantje pred »osvežitvijo« precej glasni. Pobirali naj bi celo stave, kdo si upa skočiti v reko. »Slišal sem, da se je eden od fantov zavedal nevarnosti in je v lokalu govoril, da je Drava precej nevarna, zato ni primerna za kopanje. Prijatelja ga nista upoštevala in sta stekla iz lokala ter se pognala v vodo. Temu, ki ju je opozarjal na nevarnost, pa ni preostalo drugega, kot da skoči za njima. Ves čas se je trudil in ju je poskušal obdržati na gladini,« je povedal eden od obiskovalcev bližnjega gostinskega lokala, ki ni želel biti imenovan. Od reševalcev pa je bilo slišati, da so pripadniki Gasilske brigade Maribor prišli res zadnji trenutek, saj naj bi bili fantje že precej utrujeni in je bilo samo še vprašanje časa, koliko časa bi še lahko ostali nad vodo. Bili so že povsem brez moči, eden od njih pa naj bi popil že nekaj vode.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov