Slovenija

Taka ni nikomur v ponos

B.B.
17. 3. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Makadamsko parkirišče ob športni dvorani Šolskega centra Krško - Sevnica že vrsto let kazi podobo tega dela mesta. Tu so še popisana in poškodovana fasada, dotrajana pločnik in ograja …

boris blaić
Skriti pred očmi uslužbencev šole so dijaki popackali fasado.

Na šolskem centru bi radi stvari uredili, a ni vse v njihovih rokah. Lastnikov dvorane in parkirišča je namreč več. Športna dvorana je v 52-odstotni lasti Občine Krško, ki je bila v preteklosti lastnica še treh poslovnih prostorov ob dvorani, a jih je nato prodala.

V enem zdaj deluje študentski servis Posavc, v drugem je pekarna, tretji prostor pa je lastnica, družba Inn iz Celja, lansko jeseni oddala podjetju Avtomati Štefančič. To je v najetem prostoru namestilo avtomate za tople in hladne pijače, a dijaki so se tam zadrževali brez nadzora, in ker je prostor nekoliko skrit, so stvari hitro začele uhajati iz rok, pripoveduje direktorica šolskega centra Erna Župan Pirkovič.

boris blaić
Dotrajana sta tudi pločnik in ograja ob dvorani.

SAMI STROŠKI

Prihajalo je do vandalizma in nastala je kar velika škoda. Da vse skupaj nima smisla, saj je bilo stroškov s popravili več kot prihodkov, je kmalu ugotovil tudi lastnik avtomatov s pijačami, zato jih je v začetku letošnjega leta odpeljal, prostor pa je zdaj zaprt.

Vprašanje pa je, kaj bo zdaj s poškodovano in popisano fasado, saj lastnik lokala prostor prodaja in nič ne kaže, da bo škodo saniral, vse skupaj pa kazi podobo šolskega centra in meče slabo luč nanj. Šola se je sicer z lastnico preostalih dveh prostorov, družbo Posavc, dogovorila vsaj za ureditev ograj. "Začeli bomo takoj, ko bo malo lepše vreme, prav in vzgojno pa se mi zdi, da pri tem sodelujejo tudi dijaki," pravi Župan Pirkovičeva.

STARI NAČRTI

Direktorica, ki sicer pohvali sodelovanje z občino glede skrbi za dvorano, se je pred časom sestala tudi s krškim županom Miranom Stankom, s katerim sta se pogovarjala o možnostih ureditve makadamskega parkirišča, katerega ena tretjina je v lasti šolskega centra oziroma države, dve tretjini pa v lastni občine. Že precej star zazidalni načrt za to območje določa, da se ob športni dvorani uredijo parkirni prostori, pod njimi pa je predvidena še gradnja garažne hiše za potrebe stanovalcev bližnjih blokov, a tega projekta v nartih občine ni.

boris blaić
Neurejenega makadamskega parkirišča šola ne potrebuje, občina bi ga sicer uredila, a ni edina lastnica.

DOGOVOR LASTNIKOV

"Vprašanje je, ali ima taka zasnova še smisel, saj stanovalci potreb po garažni hiši nimajo. Parkirišč ob dvorani v resnici ne potrebuje niti šolski center, mi bi lahko tu zasadili tudi zelenico, saj imamo za svoje zaposlene parkirna mesta na drugi strani šole. Parkirišče je dejansko v uporabi predvsem ob športnih prireditvah, rokometnih in nogometnih tekmah, pa tudi ob dogodkih v mestnem jedru, kjer hitro zmanjka prostora, zato ljudje parkirajo tukaj in se v center odpravijo peš," pripoveduje direktorica šolskega centra.

Interes za parkirišče je tako predvsem na strani občine, ki pa bo morala, če ga bo želela celovito urediti, najprej najti skupen jezik z drugim lastnikom, ministrstvom za šolstvo. 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste