Slovenija

UKC Ljubljana išče generalnega direktorja

STA
12. 3. 2016, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana bo danes v časopisih objavil razpis, s katerim iščejo novega generalnega direktorja. To je sicer v zadnjem letu že tretji razpis za prvega moža največje bolnišnice v državi, ki jo že več let vodijo vršilci dolžnosti generalnega direktorja.

STA
Kandidati bodo imeli po objavi razpisa na voljo 15 dni časa za prijavo.

Kandidati bodo imeli po objavi razpisa na voljo 15 dni časa za prijavo. Nato bo svet UKC imenoval tričlansko komisijo, ki bo preverila, ali kandidati izpolnjujejo zahtevane pogoje. O izbiri kandidata pa bo nato odločal svet zavoda, nato pa mora k imenovanju dati soglasje še vlada.

Prav na tej točki se je v preteklih letih večkrat zalomilo. Tako skozi vladno sito nista šla Andrej Baričič, ki ga je svet UKC imenoval jeseni, še pred tem pa Simon Vrhunec. Vmes je svet UKC objavil še en razpis, v okviru katerega pa niso imenovali nobenega kandidata.

Danes UKC kot vršilka dolžnosti generalnega direktorja vodi Brigita Čokl, za katero pa se ne ve, ali se bo prijavila na razpis. V izjavi za medije 8. decembra lani, ko je bila imenovana za v. d. generalnega direktorja, je dejala, da meni, da se na prihodnjem razpisu ne bo potegovala za to mesto. Je pa takrat dejala, da ne namerava voditi UKC kot v. d. več kot tri mesece.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?