Slovenija

Slovenska smučišča stavijo na povezovanje; Vogel in Golte z enotno vozovnico

STA/M.J.
22. 9. 2015, 13.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V upravljanju slovenskih smučišč je zavel svež veter in mlada generacija se zaveda, da je prihodnost v povezovanju. Tako sta poudarila vodji trženja na smučišču Golte Mitja Škrabl in vodja trženja v Žičnicah Vogel Matej Kandare, ki sta danes predstavila novo enotno smučarsko vozovnico za obe smučišči.

Arhiv Svet24

Vogel in Golte imata marsikaj skupnega. Smučišče Vogel je v zadnjih dveh letih osvojilo nagrado za naj smučišče v kategoriji velikih smučišč, medtem ko Golte kraljujejo med srednje velikimi že zadnjih pet sezon. Obe smučišči vidita svojo prihodnost v družinski smuki, kar pomeni, da razvijata ponudbo za vse starostne skupine in različne stopnje smučarskega znanja, je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil Kandare.

Vozovnice, ki bodo veljale na Golteh in na Voglu, bo mogoče kupiti le v predprodaji, kupec pa se bo nato sam odločil, kam se bo odpravil na smučanje. Pri tem bi lahko odločale različne okoliščine - družinske, vremenske in druge.

Enotna karta bo na voljo v obeh centrih in prek spletne trgovine vsakega od smučišč. "Jih boste pa videli tudi na različnih prodajnih mestih po Sloveniji," je napovedal Kandare. Pogovori z distribucijskimi partnerji so v zaključni fazi, vozovnica pa bo med drugim mogoče kupiti tudi v Ljubljani in v Celju.

Prav območje ljubljanskega bazena je tisto, na katerega na Golteh in na Voglu še posebej računajo. Iz Ljubljane je namreč približno ura vožnje do obeh smučišč, zato bi znala biti možnost odločitve za eno ali drugo lokacijo za prebivalce s tega območja še posebej zanimiva. O konkretnih številkah glede pričakovane prodaje sicer niso govorili.

Karta za odrasle bo na voljo za 29 evrov, za otroke 16 evrov, mladi in seniorji pa bodo morali odšteti 25 evrov. Do začetka zimske sezone bo ob tem veljal na omenjene cene še 15-odstotni popust, sta povedala Kandare in Škrabl. Vozovnica bo veljala tako med tednom kot čez vikend.

Kandare je spomnil, da je Vogel edino smučišče, ki leži v varovanem območju Triglavskega narodnega parka. Skupno ima 22 kilometrov prog in se ponaša z najdaljšo progo v Sloveniji, ob tem pa imajo v svojem upravljanju tudi vso gostinsko ponudbo in 80 ležišč v štirih kočah različnih kategorij.

Smučišče Golte pa leži v Zgornjesavinjski dolini in ima na voljo 15 kilometrov prog. Dostop do smučišča je možen tako z nihalko kot po cesti, težnja pa je ponudbo namestitev in gostinstva spraviti pod eno streho, je povedal Škrabl. "Trenutno upravljamo s hotelom kategorije štirih zvezdic s skupno kapaciteto 115 postelj, z apartmaji in planinsko kočo," je pojasnil.

Pozimi na Golteh dajejo veliko pozornosti tudi kulinarični ponudbi. "Menimo, da je kulinarika ena od področij, ki ima potencial na smučiščih, kot to zelo spretno izvajajo naši sosedje v Italiji in Avstriji," je še dodal Škrabl.

Na Voglu na področju kulinarike med drugim stavijo na lokalno pridelano hrano. Sicer pa je Kandare spomnil, da v Italiji na primer pripravijo kulinarični teden z vrhunskimi kuharskimi mojstri, s čimer popestrijo klasično smučarsko ponudbo. O podobnih idejah razmišljajo tudi pri nas.

Tudi sicer slovenska smučišča vse bolj stavijo na povezovanje. Tako bodo letos vsa smučišča pristopila k skupni sezonski vozovnici. Novost bodo nove turistične vozovnice, ki bodo ob določenem številu dni smučanja omogočile še spoznavanje drugih znamenitosti, na primer ogled mest.

"Ko bo na voljo na slovenskih smučiščih zgolj ena sezonska vozovnica, takrat bomo na pravi poti," je ob tem menil Kandare. "Vse bolj se zavedamo, da destinacija ni Vogel ali Golte. Predvsem za tuje goste je destinacija vsaj pol Slovenije, če ne cela država. Skupaj smo veliko bolj prepoznavni," je dejal.

Sicer pa smučišča vse bolj sodelujejo tudi s Slovensko turistično organizacijo, pogovarjajo se tudi z letalskim prevoznikom Adria Airways, načrtujejo promocije na nam bližnjih trgih, še posebej na Hrvaškem. Vendar pa so proračuni za trženje zelo majhni, je opozoril Škrabl.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov