Slovenija

Koprivnikar potrdil sestanek s predstavnikom Cinvena

STA
10. 7. 2015, 07.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Podpredsednik vlade Boris Koprivnikar je vladnim partnerjem zagotovil, da s predstavnikom Cinvena minuli teden nista govorila o postopkih prodaje Telekoma oz. ceni, saj je za to pristojen SDH. Kupec je želel le preveriti, ali vlada nasprotuje prodaji, saj je glede na različne signale iz koalicije zbegan, pravi Koprivnikar, ki mu partnerji zaupajo.

STA

Koalicijski partnerji so po včerajšnji seji vlade glede na poročanja medijev o srečanju Koprivnikarja s predstavnikom Cinvena terjali pojasnila ministra za javno upravo, zakaj se vlada vmešava v postopke prodaje Telekoma Slovenije.

Kot je njim in novinarjem po seji vlade pojasnil Koprivnikar, je na sestanek s predstavnikom sklada Cinven minuli teden pristal pod pogojem, da se ne pogovarjata o postopkih in vrednosti prodaje. Koalicijska partnerja prvak DeSUS Karl Erjavec in predsednik SD Dejan Židan pravita, da pojasnilom verjameta in zaupata.

Koprivnikar pa je pojasnil, da je "tuji kupec milo rečeno zbegan, ko spremlja odzive v javnosti različnih političnih vladnih strank, ki so zelo kontradiktorni". Po njegovem razumevanju gre za sporočila koalicijske SD, ki prodaji Telekoma nasprotuje.

Kupec je tako želel po Koprivnikarjevih besedah le preveriti, ali vlada nasprotuje postopkom prodaje oz. ali so kakšni zadržki, da do zaključka prodaje ne pride. Pojasnil mu je uradno stališče vlade, da postopkom prodaje ne nasprotuje in nima zadržkov ter se zanaša na oceno tistega, ki je za prodajo pristojen, to je Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Na SDH pa ga ni že takoj napotil zato, ker je kupca zanimalo stališče vlade, je pojasnil Koprivnikar. Če tuji partner želi dodatna pojasnila, ki ne posegajo v postopek prodaje, tudi ne vidi razloga, da mu jih ne bi dali. Koalicijskih partnerjev pa o tem ni obvestil zato, ker po Koprivnikarjevih ocenah to ni bil sestanek, ki bi zahteval spremembo stališča vlade oz. tudi ni dajal stališč vlade, ki ne bi bila že znana.

A tudi glede na sestanek Koprivnikar težko reče, kot je dejal, kako se bo prodaja Telekoma razpletla, saj se s potencialnim kupcem nista pogovarjala o vsebinskih odločitvah. Glede dogovora je še vedno optimističen, a se morata o tem dogovorili kupec in prodajalec.

Židan nima razloga, kot je dejal po seji vlade, da ne bi verjel Koprivnikarjevim trditvam. Torej, da ni bilo nikakršnih aktivnosti, ki bi negirale nalogo SDH.

Sicer pa zavrača navedbe, da bi v SD begali kupca s svojimi sporočili. Znano je namreč stališče SD, naj o največjih prodajah odloča vlada kot skupščina. Židan si še vedno želi, da bi o prodaji Telekoma odločala vlada.

Tudi Erjavec je glede na Koprivnikarjeva pojasnila ocenil, da s pogovorom s kupcem ni prekoračil pooblastil. Sicer pa tudi sam, kot pravi, težko napoveduje, kako se bo postopek prodaje Telekoma razpletel. To je namreč odločitev SDH.

Premier Miro Cerar pa je danes ocenil, da se se po najnovejšem razvoju dogodkov v Makedoniji spet širše odpirajo vrata prodaji Telekoma Slovenije britanskemu skladu Cinven.

Makedonska komisija za varstvo konkurence je namreč v sredo odobrila združitev Telekomove makedonske družbe One z operaterjem Vip v lasti Telekoma Austria. Komisija je soglasje k združitvi podala pod pogojem, da bosta družbi izpolnili zaveze, ki sta jih sami podali tekom postopka pred regulatorjem.

S tem je odpravljena glavna ovira, zaradi katere je prejšnji mesec prišlo do zamrznitve pogajanj za prodajo Telekoma skladu Cinven, ki je bil edini ponudnik za nakup.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov