Slovenija

LPP bo tudi v prihodnje vodil Horvat

STA
2. 7. 2015, 20.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ljubljanski potniški promet (LPP) bo še naprej vodil Peter Horvat, so na današnji seji sklenili družbeniki Javnega holdinga Ljubljana. Ti so sicer potrdili rebalans poslovnega načrta VO-KA za letos ter se seznanili z oceno poslovanja Javnega holdinga Ljubljana in povezanih javnih podjetij v prvih petih mesecih leta.

Arhiv Svet24

Direktorju LPP Horvatu mandat poteče 1. januarja 2016, danes pa so ga družbeniki Javnega holdinga Ljubljana na to mesto imenovali še za nadaljnjih pet let - novi mandat bo začel z 2. januarjem, so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Družbeniki so potrdili tudi rebalans poslovnega načrta javnega podjetja Vodovod-Kanalizacija (VO-KA), ki omogoča usklajenost investicij z razpoložljivo investicijsko tehnično dokumentacijo, pridobljeno služnostjo zemljišč in pridobljenimi projektantskimi predračuni oz. ponudbenimi zneski v primerih že izvedenih javnih naročil.

Po upoštevanju vseh sprememb investicijski načrt družbe za letos znaša 7,78 milijona evrov, od tega za naložbe gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo 5,39 milijona evrov, za vlaganja v dejavnosti ravnanja z odpadno vodo pa 2,39 milijona evrov.

Družbeniki so se seznanili tudi z oceno rezultatov poslovanja Javnega holdinga Ljubljana in povezanih javnih podjetij za obdobje od januarja do maja. Vse družbe, razen LPP, beležijo pozitiven rezultat.

Energetika Ljubljana v tem obdobju beleži 7,37 milijona evrov dobička, Javni holding Ljubljana približno 735.000 evrov, VO-KA okoli 570.000 evrov in Snaga 350.000 evrov, medtem ko ima LPP približno 680.000 evrov izgube.

Družbeniki so se seznanili tudi z informacijo Energetike Ljubljana o predlogu družbe GGE za povečanje osnovnega kapitala, in sicer z vstopom novih družbenikov.

Po skupščini družbenikov Javnega holdinga Ljubljana je zasedal tudi Svet ustanoviteljev javnih podjetij. Člani sveta so sprejeli posamični program razpolaganja s stvarnim premoženjem Energetike Ljubljana in LPP ter podali soglasje k oddaji poslovnih prostorov v garažnem objektu Energetike Ljubljana na Toplarniški ulici 19 ter oddaji notranjih oglasnih površin na avtobusih mestnega potniškega prometa v najem.

Člani sveta ustanoviteljev so se strinjali tudi s predlogom Energetike Ljubljana za izdelavo študije energetske izrabe, izrabe vodne sile in plovnosti Ljubljanice na območju Mestne občine Ljubljana in se seznanili z informacijo družbe o širitvi distribucijskega omrežja zemeljskega plina v Občino Grosuplje ter podali soglasje k nadaljevanju izvedbene faze tega.

Celotna investicija plinifikacije občine Grosuplje - omrežje bo dolgo 42,4 kilometra - je ocenjena na 6,2 milijona evrov, končala pa naj bi se leta 2033, so še navedli na ljubljanski občini.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste