Slovenija

Gradbena dokumentacija za primorsko hitro cesto nared še letos

sta/mv
6. 5. 2015, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ponovna pritožba izločenega ponudnika za izdelavo projektne dokumentacije za projekt pridobitve gradbenega dovoljenja za hitro cesto Jagodje-Lucija ne bo vplivala na celoten potek del na trasi bodoče hitre ceste, pojasnjujejo na Darsu. Tako naj bi fazo projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja dokončali še letos.

Družba za avtoceste v RS (Dars) je kot naročnik v skladu s sklepom Državne revizijske komisije namreč ponovno pregledala ponudbo skupine ponudnikov Irgo Consulting, Lineal in Gradis BP Maribor ter ugotovila, da je nepopolna, zato jo je izločila iz postopka oddaje predmetnega javnega naročila. Dars je nato javno naročilo za izdelavo dopolnitve projektne dokumentacije projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja in projekta za izvedbo hitre ceste Jagodje-Lucija in priključne ceste za Piran oddal ponudniku, ki je v predmetnem postopku oddal najcenejšo popolno ponudbo, in sicer skupini devetih ponudnikov (PNZ, Projektivni atelje nizke gradnje, LUZ, ECONO, Promico, Geoinženiring, GI ZRMK, Arhitektura in Igikon). Izločeni trojček, ki je ponudil 313.192 evrov z DDV, medtem ko je skupina devetih ponudnikov podala ponudbo v višini 317.335 evrov z DDV, se je na to odločitev ponovno pritožil, so zadnje zaplete, o katerih so v zadnjih tednih nekateri mediji že poročali, za STA povzeli na Darsu. Kljub temu pa bi pritožba ponudnikov lahko vplivala le na roke pridobivanja gradbenega dovoljena za tisti del, na katerega se nanaša, in ne na celoto, zagotavljajo.

Pridobili že 50 odstotkov zemljišč

Trenutno so pri odseku Jagodje-Lucija sicer izdelali večino projekte dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki je tudi v fazi recenziranja, v potrjevanju pa je tudi novelacija investicijskega programa. Trenutno so pridobili že okoli 50 odstotkov zemljišč in 11 objektov, izdelali pa so tudi poročilo o vplivih na okolje ter oddali vlogo za pridobitev okoljevarstvenega soglasja. Da pritožba ne bo vplivala na napovedano časovnico, dokazuje načrt nadaljnjih aktivnosti, po katerem bo dokončanje faze projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja na vrsti še v tem letu, pridobitev prvih gradbenih dovoljenj za posamezne sklope pa je predvidena v začetku leta 2016.  Na Darsu so sicer potrdili tudi, da bo uradno odprtje odseka hitre ceste Koper-Izola skozi predor Markovec predvidoma 5. junija, kar je sicer v zadnjih dneh že napovedal tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Glede na fazo, v kateri so dela na nadaljevanju hitre ceste proti Luciji, je tako v naslednjih mesecih pričakovati zgolj premik prometnih zastojev iz Žusterne na konec izolske obvoznice. Ker pa hitra cesta Koper-Izola ob tem ne bo izvzeta iz vinjetnega sistema, je poleg zamrtja zamisli o preureditvi obalnega pasu med Koprom in Izolo pričakovati tudi, da se bodo kolone vozil, ki se iz Italije na poti na Hrvaško množično izogibajo kupovanju vinjet, preusmerile skozi samo Izolo po cesti v neposredni bližini stanovanjskih objektov, osnovne šole in vrtca.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste