Slovenija

Bliža se Škisova tržnica, največja kulturno-zabavna prireditev za mlade v Sloveniji

N.N.
23. 4. 2015, 09.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Že 18. Škisova tržnica bo 7. maja 2015 na travnati zelenici Kardeljeve ploščadi združila mlade iz vse Slovenije. Vrata bo za obiskovalce odprla ob 12. uri. Z obširnejšim naborom aktivnosti ter pestrim dnevnim in večernim programom bo letošnja prireditev primerna za vse mlade po srcu.

Škisova tržnica je reprezentativna prireditev Zveze ŠKIS, ki bo že 18. leto v prestolnici združila kar 56 študentskih klubov iz lokalnih okolij po vsej Sloveniji. Svoja vrata bo obiskovalcem odprla 7. maja ob 12. uri.

Atraktivno popoldansko in večerno dogajanje se bo pričelo s slavnostnim mimohodom študentskih klubov, nadaljevalo pa ob klubskih stojnicah. Klubi se bodo letos predstavili v samem centru študentskega življenja, na travnati zelenici Kardeljeve ploščadi. V neposredni bližini fakultet in študentskih domov bodo s specifičnim narečjem, kulinariko in zanimivostmi zastopali barve šestih slovenskih regij in kot že tradicionalno ustvarili Slovenijo v malem. Na sedmem, mednarodno obarvanem otočku, bodo svoje dobrote in zanimivosti predstavili tudi študenti iz tujine.

Izmed vseh stojnic bo organizator izbral najbolj atraktivno in ustvarjalno, klubi pa ne bodo tekmovali le v svoji kreativnosti ter izvirnosti – med njimi se bodo v popoldanskem delu prireditve odvijale tudi družabne igre in tekmovanja. Športnih aktivnosti se bodo lahko udeležili vsi obiskovalci, za adrenalinske navdušence bo na samem prizorišču postavljen bungee jumping, za vse željne sprostitve pa ‘chill-out’ otoček.

Prireditveni prostor Škisove tržnice bo tudi letos razdeljen na malo in veliko prizorišče. Klubi bodo stojnice postavili na velikem prizorišču, dogajanje pa se bo v večernih urah preselilo pred glavni koncertni oder, rezerviran za Bandite, skupino Imset, Orlek, Greg & Domine, Hamo & Tribute 2 Love, Klemen Klemen & T-Baggers, Mi2 in Dare Acoustic. S skupino Help! A Beatles Tribute Band bomo skupaj prepevali uspešnice legendarnih Beatlov, prvič v Ljubljani pa praznovali 40. jubilej Parnega valjaka!
Na glavni oder bo v uvodnem delu večernega koncerta stopila tudi zmagovalna skupina Škisolova, na malem prizorišču pa bodo letošnji Collegium Clubbing elektronski oder zatresli izbrani izvajalci elektronske glasbe: Blubird, Alex Ranerro, The Lickerz, Matteo Kunst, Clay Clemens, DY A-Lone in DJ MC Berny.

Škisova tržnica pa danes ni prepoznavna le po svojem kulturnem in zabavnem konceptu, temveč tudi kot prva EKO prireditev v Sloveniji, ki s sprotnim ločevanjem, odvažanjem in recikliranjem odpadkov skrbi za čistočo prizorišča, hkrati pa mlade osvešča o družbeni odgovornosti in primernem ravnanju z odpadki.

Za enkratno izkušnjo, celodnevno kulinarično doživetje in atraktiven večerni program z izjemnimi nastopajočimi bodo obiskovalci letos ošteli 3 evre, s plačilom vstopnine pa pomagali ohraniti ekološko in dobrodelno usmeritev prireditve. Del sredstev, zbranih z vstopninami, bodo organizatorji namenili v dobrodelni sklad Botrstva v Sloveniji.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste