Slovenija

Znani hokejist v Ljubljani NI pretepel treh mladih fantov

Tina Recek
13. 4. 2015, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Znani slovenski hokejist Sabahudin Kovačević ostaja brez madeža. Tožilstvo je zoper njega umaknilo obtožnico, v kateri mu je očitalo, da je pred šestimi leti v Ljubljani dva mladeniča laže poškodoval, enega pa huje. Hokejist je ves čas kazenskega postopka trdil, da je bil kritičnega večera na licitaciji dresov v Kranjski Gori, nato pa legel k počitku.

M24

Hokejist Sabahudin Kovačević, ki se je znašel na zatožni klopi zaradi očitka, da je na tla spravil tri mlade fante, si lahko oddahne. Tožilstvo je zoper njega umaknilo obtožnico, saj ni bilo dovolj dokazov, da je on napadalec. Na podlagi tovrstne odločitve okrožnega državnega tožilca Marka Godca je sodišče izdalo zavrnilno sodbo. Hokejist se je znašel v kazenskem postopku, ker naj bi 18. decembra 2008 ob 3.30 v središču Ljubljane preveč razkazoval svoje mišice. Tožilstvo mu je sprva očitalo, da naj bi dva fanta laže poškodoval, enega pa huje. S pestjo naj bi udaril v nos Mirka Pervanja in mu povzročil zlom nosne kosti. Njegovo težko roko naj bi občutila še Bojan Kristan in Nejc Žerovnik. Prvi naj bi utrpel dvojni zlom spodnje čeljustnice, drugi pa je po udarcu v desno ličnico padel in utrpel pretres možganov. Kovačević je ves čas postopka zanikal očitek in trdil, da kritičnega večera ni bil v Ljubljani. Po njegovih besedah je bil v Kranjski Gori na licitaciji dresov svojega kluba. Po licitaciji se je odpravil proti domu in okoli polnoči pred domačim blokom srečal soigralca v jeseniškem hokejskem klubu Davida Rodmana skupaj z njegovo partnerico. Po nekaj izmenjanih besedah so se poslovili. David Rodman je njegove trditve potrdil, enako je storila njegova partnerica. Slednja je pojasnila, da so na prireditvi v Kranjski Gori sedeli za isto mizo. Naslednje jutro so športniki imeli trening in, kot je njej znano, v takih primerih igralci niso imeli navade, da bi šli ponočevat.

Hokejist se je znašel v kazenskem postopku, ker naj bi 18. decembra 2008 ob 3.30 v središču Ljubljane preveč razkazoval svoje mišice. 

Sporna prepoznava

Oškodovanci takoj po dogodku niso s prstom kazali na hokejista kot na možnega storilca. Opisovali so celo, da je imel napadalec svetle lase in dolg športni plašč. Da bi bil lahko storilec Sabahudin Kovačević, so dejali šele po tem, ko je fotografijo športnika Kristanu na mobitel poslala njegova sestra na podlagi tega, da je pogovor med možakarji v središču Ljubljane tekel o takratni tekmi Hokejskega kluba Olimpija v finalu hokejske lige in »da je znal udariti«. Kot je dejal oškodovanec na eni izmed preteklih obravnavah, je sklepal, da gre za hokejista, nato pa je bil ob pogledu na fotografijo takoj prepričan, da je napadalec Kovačević. Po mnenju tožilca je tovrstna prepoznava oškodovancev le predpostavka. Med drugim tudi zato, ker ima hokejist temne lase in, kot je sam dejal, se oblači v športne jakne, in ne dolge plašče. Poleg tega ni imel niti motiva, da bi se kritičnega dne po licitaciji dresov v nočnih urah odpravil v prestolnico pohajkovat. Torej, obstajajo dokazi, da je bil na dan spornega dogodka na Gorenjskem, medtem ko ni dokazov, da je bil v Ljubljani. »Tolikšen dvom obstaja, da je Kovačević storilec, da ni mogoče vztrajati pri obtožbi,« je dejal tožilec. Odvetnik Kovačevića Milan Krstić je bil kakopak zadovoljen z odločitvijo tožilca. Kot je dejal, ni bilo indicev, da je bil njegov klient kritičnega dne v Ljubljani, in tudi nikoli ni bil udeležen v pretepih.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste