Slovenija

Štanfanje pred startom. Pač niso plačali, pravijo.

Gabrijel Toplak
8. 4. 2015, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Člani Smučarskega kluba Branik, med katerimi so bili tudi llka Štuhec, Filip Flisar, Boštjan Kline in Klemen Kosi, so s smučmi na rami hodili peš na start. V Marpromu, kjer so smučarsko sezono zaključili v nedeljo, odgovarjajo, da bi vlečnice zagnali tudi njim, vendar proti plačilu, kar je normalna praksa povsod po svetu, pa jim tega nihče ni rekel.

STA

Zaključek sezone Smučarskega kluba Branik, ki ga tradicionalno pripravijo na Pohorju na velikonočni ponedeljek, je imel grenak priokus.

Tudi smučarski asi, kot so llka Štuhec, Filip Flisar, Boštjan Kline in Klemen Kosi, naj bi morali »štanfati« na hrib, če so želeli na start poligona, saj so vlečnice stale. Boštjan Tancer, predsednik Smučarskega kluba (SK) Branik, je včeraj povedal, da je bilo stališče Marproma, upravljavca smučišč na Mariborskem Pohorju, jasno, in sicer: zaključek sezone je v nedeljo, 5. aprila.

Vseeno krasen dan na Pohorju

»Pozvali smo jih, če bi lahko naprave obratovale še v ponedeljek, ko se je po klubski tradiciji odvijala naša prireditev, a nam niso prisluhnili. Tudi drži, da bi lahko tekmovanje organizirali v nedeljo, a smo presodili, da bo bolje, če ostane v ponedeljek, saj gre za velikonočno nedeljo oziroma dan, ki je namenjen družinam. Zdaj ocenjujemo, da smo imeli prav, saj smo smučarsko druženje izvedli v ponedeljek; povabilu se je odzvalo vsaj 100 posameznikov,« pojasnjuje Tancer in poudarja, da so preživeli krasen dan na Pohorju, kar je bil tudi njihov osnovni namen.

Arhiv Svet24

Športniki pa se nad nedelovanjem smučarskih naprav po besedah Tancerja tudi niso pretirano pritoževali, saj gre ne nazadnje za posameznike, ki so se vajeni rekreirati in biti na svežem zraku. Najmlajši pa so se imeli v tem času priložnost družiti s slovenskimi smučarskimi asi.

Za plačilo bi vlečnice obratovale

Vse glasnejše so govorice, da naprave niso obratovale zaradi nesoglasij med SK Branik in Marpromom. A slednji so včeraj sporočili: »Med SK Branik in Marpromom ni spora, temveč le neplačan račun oziroma dolžniško-upniško razmerje, po katerem je Marprom opravil za SK Branik določeno storitev (priprava proge za Zlato lisico), ki ga ne želijo v celoti poravnati.

Glede na izkušnje iz preteklosti so ravno ta razmerja privedla do tega, da je danes SK Branik v prisilni poravnavi, ŠC Pohorje pa v stečaju. Nadaljevanje te prakse za nas ni nesprejemljivo. Vlečnice smo pripravljeni zagnati tudi izredno, tudi SK Branik, vendar proti plačilu, kar je normalna praksa povsod po svetu. Dejstvo, da so člani SK Branik na zaključni zabavi 'štanfali' po hribu navzgor, ne drži v celoti, saj naj bi jih na vrh prevažal s sanmi njihov član UO, g. Niko Pauko.

Mediaspeed

Zmeraj smo pripravljeni pomagati vsakomur, ki želi trenirati na Pohorju, ne glede na to, iz katerega kluba prihaja. Dejstvo pa je, da se s tako prošnjo na nas do zdaj ni obrnil nihče, razen Filipa Flisarja, ki smo mu zagotovili (že med sezono) brezplačen trening na Pohorju. Zloraba njihovih imen za medijsko obračunavanje pa le še dodatno potrjuje odnos kluba do športa in Pohorja.

Sezono smo uspešno izvedli tudi zato, ker smo do vseh, ki so kakorkoli povezani s Pohorjem, postopali enako in nismo privilegirali nikogar. Menimo, da smo si prav zato nakopali kar nekaj slabe volje tistih, ki so od Pohorja v preteklosti odlično živeli, verjetno prav na račun privilegijev, ki so jih bili deležni. Letošnjo sezono smo zaključili v nedeljo, 5. 4. 2015, ker ni več ekonomskih razlogov, da bi jo nadaljevali.
«

Mediaspeed

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste