Slovenija

Salonski aktivisti in primitivni hujskači

Matic Munc
21. 3. 2015, 20.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ne morem se znebiti razmišljanja o usodnih razdvojenostih Slovenije. Nimamo pluralizma mnenj, imamo le dve mnenji in lahko si za ali proti, saj pogosto ne obstaja nekaj tretjega, kaj šele četrtega in dalje. Ne bom vas davil z naštevanjem vseh bipolarnosti naše bolne družbe, saj jih srečujete na vsakem koraku. Za odmik od kreganj okoli nasprotujočih si stališč vam ponujam posebno delitev, pri kateri ne morete navijati za »dobre«, saj so vsi »slabi« in odklopljeni od življenja tukaj in zdaj.

Arhiv Svet24
Potem ko bomo zaprli vse, ki mu gredo na živce, in potolkli do konca prave nasprotnike, bomo lahko v miru živeli dalje, saj bo vse tako kot enkrat zdavnaj prej. Le da nas bo tokrat vodil prav on, diktator po meri slehernika! Edini, ki ve, kaj je treba storiti, in to takoj.

Ko tuhtamo, kaj vse je šlo narobe z nami, kmalu naletimo na predstavnika prve degeneracije. Salonski aktivist ima v prvem žepu diplomo, v drugem zlato plačilno kartico od očija, v rokah zadnjo plačilno listo in v zobeh teorijo. Salonski levček aktivizma se s tem ne obremenjuje, saj je to daleč pod njegovim nivojem. Ukvarja se s teoretičnimi koncepti, ki so na papirju videti čudoviti, v praksi jih pa še živ hudič ni preizkusil. Kadar sodeluje v debatnem klubu ali na kakšnem krožku, bo vse skupaj precej ognjevito zagovarjal. Užival bo v besednem dvoboju in žlobudral eno neumnost za drugo. Po koncu tega napornega dela bo zvrnil nekaj avtohtonega refoška in pri sebi grel topel občutek, da je spet vsem pokazal, kak frajer je!

Vsa finta tega je, da gospod aktivistični nima niti osnovnega pojma, kako bi kaj naredil ali spremenil povsem konkretno. Brezdomec je zanj zgolj anomalija sistema, ki enkrat šele bo in ga bo naredil skupaj s svojimi podobno mislečimi prijateljčki. En človek brez strehe nad glavo je samo moteči element tega lepega razmišljanja, ki bo mogoče obrodilo sadove čez 20 let. Do takrat bo pepel našega klošarja že raztresen, sicer je bil pa tako ali tako samo motnja v čudovitem možganskem brundanju v salon zavaljenega modrijana. Pustimo samozadovoljnega blebetača samega in poglejmo nekam drugam.

V nasprotju z zgoraj omenjenim pasivnim likom ima primitivni hujskač višek energije in je takoj za kakšno akcijo. Očitno pa presežek na eni strani povzroča primanjkljaj na drugi in glasni primitivec je skoraj povsem brez pameti. Njegov nivo je pritlehen in žali človekov razvoj. On pozna rešitve in celo zelo preproste so. Potem ko bomo zaprli vse, ki mu gredo na živce, in potolkli do konca prave nasprotnike, bomo lahko v miru živeli dalje, saj bo vse tako kot enkrat zdavnaj prej. Le da nas bo tokrat vodil prav on, diktator po meri slehernika! Edini, ki ve, kaj je treba storiti, in to takoj. V osebnem stiku sramežljiv in plašen dobi veliko večji zagon takoj, ko mu kdo dovoli, da kaj pove anonimno. Natolcuje, agitira in navija za svoje hujskaštvo. Mentalno se je že preselil na različne forume, samo še telo mu bo sledilo in bomo izgubili »največje upanje« tega dela planeta, ko bo zaživel povsem virtualno. Tudi od njega ni nobene koristi, le litri prelitega žolča.

In potem ostanemo še mi, žalujoči ostali. Tudi brez natančnih grafov in vedeževalke s fižolčki vemo, da je v deželi Kranjski hudo. Verjetno smo vsi tretji zgolj tisti revni v duhu in ne povsem v žepu, o katerih je nepozabno govoril predsednik vlade, ko so ga pobarali o revščini v domovini. Lepo nas je poučil. Z veseljem sem tisti tretji, veliko raje kot eni ali drugi, s katerimi si ne moremo pomagati. In kje si ti?

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste