Slovenija

Pazite na jajca! (čeprav so trda...)

Sašo Avramovič/Revija Anja
30. 12. 2014, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ker so jajca občutljiva na temperaturne spremembe, je najboljše (velja za toplejše mesece), da jih iz trgovine, kjer so bila v hladilniku, prinesete denimo v termovrečki, kot zamrznjena živila, in jih doma takoj pospravite v hladilnik.

Profimedia

Kakovost jajc, shranjenih pri sobni temperaturi, se v enem dnevu poslabša bolj kot pri jajcih, ki jih v hladilniku hranite teden dni, zato ne kupujte jajc, ki v trgovini niso shranjena v hladilniku.

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje



Čeprav jajca varuje lupina, so občutljiva, saj je lupina porozna, skoznjo izgubljajo vlago in se hitro navzamejo močnih vonjev drugih živil.

Da rumenjak ostane na sredini, pride še posebno prav, če nameravamo jajca kuhati.

Najboljše je, da jih v hladilniku hranite v originalni kartonski ali plastični embalaži. Pred tem dobro preverite, ali so jajca cela, in tista z manjšimi razpokami takoj porabite, strta jajca pa zavrzite.

Tudi umazana jajca zavrzite, nikakor pa jih ne umivajte, ker se tako skozi porozno lupino onesnažijo. Jajca vedno shranjujte tako, da so obrnjena s koničastim vrhom navzdol, saj tako rumenjak ostane na sredini in so jajca dalj časa sveža. Da rumenjak ostane na sredini, pride še posebno prav, če nameravamo jajca kuhati.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost