Slovenija

Urgenca v celoti zaključena v roku dveh ali treh let

STA/J.P.
23. 12. 2014, 13.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je na današnjem srečanju z novinarji povedala, da je bila z odločitvijo stranke SMC glede nepodpore Samu Fakinu za nov mandat na čelu ZZZS seznanjena in jo spoštuje. Ob tem je dejala, da ministrstvo tvorno sodeluje z ZZZS, prepričana je, da bo tako tudi v prihodnje.

Arhiv Svet24

Kolar Celarčeva je poudarila, da je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) avtonomna institucija in ima svoje organe upravljanja. Ministrstvo za zdravje pa se ne opredeljuje glede kandidatov za novega generalnega direktorja ZZZS in tudi nima nobenih pooblastil pri izbiri. Tako bo spoštovala odločitev oz. izvolitev katerega koli kandidata za prvega moža javne zdravstvene blagajne.

Pojasnila je tudi, da bo ministrstvo v kratkem predlagalo nove člane sveta v univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, ki jih imenuje ustanovitelj. Ko bo izpeljan ta postopek, bo po njenih besedah tudi odločitev glede vodenja največje bolnišnice v državi. UKC Ljubljana namreč že več kot leto kot vršilec dolžnosti vodi Simon Vrhunec, vlada pa se v tem času še ni izjasnila glede njegovega imenovanja. 

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je na današnjem srečanju z novinarji povedala, da je bila z odločitvijo stranke SMC glede nepodpore Samu Fakinu za nov mandat na čelu ZZZS seznanjena in jo spoštuje.

Spregovorila je tudi o investicijah na področju zdravstva. Glede obnove vodovoda na Onkološkem inštitutu Ljubljana, ki trenutno stoji, je dejala, da se sicer zaveda, da se sanacija vleče že predolgo. Zato se je tudi odločila za oceno projekta. Je pa dejala, da prvotno zastavljeni rok enega leta za izvedbo sanacijskih del ni bil čisto realen, tako bo postavljen realnejši rok, to je 18 mesecev.

V sredo dopoldne pa se izteče rok za oddajo ponudb za drugo fazo izgradnje ljubljanske urgence, kateremu sledi tudi odpiranje. Po ministričinih besedah bo postopek zaključen v začetku prihodnjega leta, če ne bo kakršnih koli zapletov. Tako bo urgenca v celoti zaključena v roku dveh ali treh let, pričakuje Kolar Celarčeva.

Nedavno je bil imenovan tudi zdravstveni svet, ki je posvetovalno telo ministra za zdravje. Nekdanja predsednica zdravstvenega sveta Metka Zorc in njen naslednik Franc Strle sta že opravila primopredajo, prav tako je za 7. januar sklicana prva seja.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov