Slovenija

Bo odstopil?

Simon Rosc
15. 11. 2014, 17.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Gojko Koprivec, kandidat za gospodarskega ministra, premierju Cerarju povzroča težave, še preden je sploh prevzel funkcijo. Vprašanja glede njegove primernosti se vrstijo, pojavile pa so se tudi špekulacije, da bo od kandidature za ministra odstopil.

sta

Včeraj je javnost razburkala vest o odpovedi sestanka kandidata za gospodarskega ministra Gojka Koprivca, na katerem bi se predstavil matičnemu odboru v državnem zboru. Kot so sporočili iz vlade, se je Koprivec opravičil Miru Cerarju zaradi zdravstvenih težav. Šlo naj bi za nenadno poslabšanje zdravstvenega stanja, zaradi česar je končal celo na urgenci. Po sporočilu vlade Koprivec sicer za zdaj ostaja kandidat za ministra, a pravijo, da bo več o tem znanega, ko bodo znani rezultati preiskav o njegovem zdravstvenem stanju. Prav zaradi tega obstaja velika verjetnost, da bo tudi tokrat Cerar ostal brez izjemno pomembnega ministra in s tem brez že druge opcije za to ministrsko mesto.

Spomnimo, da je Jožef Petrovič po le mesecu dni odstopil s tega položaja zaradi domnevne vpletenosti v kartelno dogovarjanje med DZS, Mladinsko knjigo trgovino in Extra Luxom pri prodaji pisarniškega materiala državnim organom in drugim organom javne uprave v času, ko je bil izvršni direktor divizije trgovin DZS. Vse od takrat Cerar po polžje cijazi pri iskanju ministra in morda je imel smolo tudi pri Koprivcu. Takoj po objavi, koga bo predlagal za Petrovičevo zamenjavo, je v javnosti zaokrožila afera s sporno prodajo naftnih derivatov v času, ko je bil Koprivec predsednik uprave OMV Istrabenz. Naftne derivate je OMV Istrabenz takrat prodajal družbi Croherc AG, d. o. o., ki je derivate prodajala naprej in se na ta način izognila plačilu skoraj 10 milijonov evrov davkov. Zaradi slednjega je bil prvi mož Croherca tudi obsojen na bosanskem sodišču.  

sta

Prav zaradi tega črnega madeža na Koprivcu je po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah znotraj koalicije završalo. Kopja so se lomila prav na argumentu, ali bo vlada res dovolila, da minister postane nekdo, ki nad sabo – čeprav ni bil nikoli obsojen – nosi črn oblak dvomov in s tem morda postane še ena šibka točka vlade Mira Cerarja. Po drugi strani pa so dvome v ministre in vidne člane SMC zasejali tudi gospodarstveniki, ki Koprivca ne poznajo in so jasno povedali, da v svoji karieri ni dosegel nekega vidnega uspeha. Kljub karieri v bančništvu in zavarovalništvu v teh krogih ne velja za velikega guruja.

Mnogi se tudi sprašujejo, ali je gospodarski minister, ki je že nekaj let v pokoju in je večino svojih gospodarskih izkušenj nabral v nekem drugem obdobju, zares prava izbira.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste