Slovenija

V Kranju kaže na drugi krog z Bogatajem in Trilarjem

STA/J.P.
5. 10. 2014, 21.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Mestni občini Kranj so po delnih neuradnih izidih lokalnih volitev občani največ glasov namenili Boštjanu Trilarju, ki se bo v drugem krogu pomeril z aktualnim županom Mohorjem Bogatajem. Trilar je po preštetih glasovih s 33 od 44 volišč prejel 37,7 odstotka, Bogataj pa 34,8 odstotka glasov.

Rezultat volitev ni presenečenje, saj so daleč največ glasov in precejšnjo izenačenost Trilarju in Bogataju napovedale že javnomnenjske ankete, objavljene pred volitvami v nekaterih medijih. Vendar so ankete kazale prednost Bogataja (Stranka za napredek krajevni skupnosti) pred Trilarjem (Več za Kranj).

Andrej Šušteršič (SMC) na tretjem mestu je po delnih neuradnih rezultatih prejel 8,4 odstotka glasov, Barbara Gunčar (skupina volivcev) 6,6 odstotka, Janez Černe (SD) 5,6 odstotka, Zoran Stevanović (skupina volivcev) 5 odstotkov in Irena Čebašek (Naprej Slovenija) 1,6 odstotka.

Pred štirimi leti je Bogataj v prvem krogu volitev prejel 33 odstotkov glasov, Hermina Krt pa 27. V drugem krogu je nato Bogataj slavil s 55 odstotki glasov. Pred osmimi leti pa je Bogataj z 48 odstotki skoraj slavil že v prvem krogu, a je nato v drugem krogu za las izgubil proti Damijanu Pernetu.

Bogataj, ki se poteguje za svoj četrti mandat, je po prvih izidih poudaril, da si občani očitno želijo, da gre pozitiven trend v Kranju naprej, zato je ponosen na njihovo podporo. Prepričan je, da ljudje poznajo njegovo delo in zaupajo vanj ter bodo zato tudi v drugem krogu glasovali zanj.

Trilarja na drugi strani veseli, da se je veliko volivcev odločilo, da si želijo sprememb na bolje. "Čestitam pa tudi Branku Grimsu in stranki SDS, ker so uspeli spraviti svojega kandidata v drugi krog. Sedaj so maske padle in točno vemo, da SDS podpira Bogataja," je še dodal Trilar.

Bogataj je na to navedbo odgovoril, da je Trilar v predvolilni kampanji že marsikaj tolmačil napačno. Kot je poudaril, sta mu uradno podporo dali Stranka za napredek krajevnih skupnosti in SLS. "Si pa želim podporo vseh strank, ki si želijo dobro za Kranj," je izpostavil Bogataj.

Kje bo Trilar iskal podporo pred drugim krogom, zaenkrat še ni znano. Kot je povedal, je načelo njegove liste Več za Kranj tudi več sodelovanja. "Zato smo pripravljeni sodelovati z vsemi, bo pa treba pogledati, kateri programi so kompatibilni in kateri svetniki so pripravljeni delati pošteno, odgovorno in transparentno," je dejal.

Boštjan Trilar je 46-letni gospodarstvenik iz Stražišča, ki je bil v preteklosti tudi direktor Toyote Slovenija. Zadnja tri leta je voditelj treningov pri podjetju Gustav Käser Training International, kjer ima mednarodno licenco za izobraževanja na področjih vodenja in upravljanja, prodaje, učinkovite komunikacije ter upravljanja časa. Izobraževanja izvaja za domača in tuja podjetja.

Mohor Bogataj je 58-letni diplomirani organizator dela. Svojo poklicno pot je začel na Oddelku za notranje zadeve na kranjski občini in jo kasneje nadaljeval kot sekretar izvršnega sveta občine. Kasneje je bil direktor podjetja Aleptour Remont. Leta 1998 je za osem let prevzel vodenje kranjske mestne občine, leta 2006 je izgubil volitve, leta 2010 pa se je zmagoslavno vrnil na čelo občine.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste