Slovenija

Kranjc po odhodu iz SMC: Linč je učinkoval

STA/J.P.
5. 10. 2014, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Županski kandidat SMC v Mariboru Anton Kranjc, ki se je moral zaradi zamolčane pravnomočne obsodbe izpred let v soboto posloviti od stranke, se na današnjih volitvah ni uvrstil v drugi krog. Kot je komentiral, sta medijska gonja in linč zadnji dan pred volitvami učinkovala, sicer pa pravi, da je njegova krivda, da se mu je kaj takega zgodilo.

Facebbok

"Izgubili smo teh dobrih deset odstotnih točk in zato nismo prišli v drugi krog. Nekdo, ki je začel s to gonjo, je torej dosegel svoj namen," je dejal Kranjc, ki se je na volitvah uvrstil za sedanjim mariborskim županom Andrejem Fištravcem in prejšnjim županom Francem Kanglerjem.

"Bilo je ogromno anonimk. To, kar je bilo nazadnje predstavljeno, je bilo nezakonito pridobljeno in kršene so bile moje osnovne pravice, tudi zakon o rehabilitaciji," je opozoril.

Na vprašanje, kako komentira to, da je svojo kazen odslužil, v drugi krog pa gresta kandidata, proti katerima so vložene ovadbe, pa je dejal, da je njegova kazen neznatna v primerjavi s tem, kar visi nad kandidatoma v drugem krogu. Napovedal je še, da bo zahteval obnovo postopka in dokazal svojo nedolžnost.

Kot je komentiral, sta medijska gonja in linč zadnji dan pred volitvami učinkovala, sicer pa pravi, da je njegova krivda, da se mu je kaj takega zgodilo.

Zatrdil je še, da je pravnomočno obsodbo zamolčal zato, ker "so me vprašali na podlagi papirjev, ki niso bili identični z mojo zadevo"."Tistih papirjev res nisem poznal," je dejal Kranjc.

Predsednik mariborskega lokalnega odbora SMC Andrej Špenga pa je dejal, da je stranka kljub negativni kampanji "z nezakonito pridobljenimi podatki" v zadnjih dneh na volitvah vseeno dosegla soliden izid.

"Kazalo nam je mnogo bolje, ocenjujemo, da smo zaradi tega izgubili okoli deset odstotkov, a smo na drugem mestu. Zagotavljamo vsem občanom, da jih ne bomo razočarali. Stranka pa je zaradi dogodka še močnejša," je zatrdil Špenga. V drugem krogu pa ne nameravajo podpreti nobenega od kandidatov, je dodal.

Predsedniki SMC in premier Miro Cerar je danes pojasnil, da je mariborska SMC že v petek pozno zvečer "ugotovila, da Kranjc ne more biti naš kandidat". V soboto, ko je bil že volilni molk, so sklicali izvršni odbor stranke, ki je potrdil sklep lokalnega organa. Tako Kranjc od sobote ni več njihov kandidat, je dejal. Kranjčevo odstopno izjavo bodo v SMC obravnavali v ponedeljek.

Cerar se je dotaknil tudi izstopa skupine članov stranke v Mariboru in ocenil, da so to normalne turbulence, ki se dogajajo v vsaki stranki, ki na novo gradi svojo strukturo.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste