Slovenija

Romana Pogorelčnik: Politiki so neusklajeni z državo

Urška Krišelj Grubar
28. 6. 2014, 20.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Numerologinja Romana Pogorelčnik verjame, da v življenju ni naključij. Že od malega je zaljubljena v nevidni svet. Najprej so jo imeli za malo čudaško, zdaj pa je čedalje manj osamljena.

Mateja J. Potočnik

V soljudeh prepoznava talente in tisto, kar jih blokira. Zna ugotoviti, zakaj smo si z nekom blizu in z drugim ne. K njej prihajajo ljudje z različnimi vprašanji, v zadnjem času največkrat o partnerskih odnosih. V njeni knjigi Numerologija se skrivajo odgovori, ki si jih boste s pomočjo kaldejske abecede izračunali tudi sami, Romana pa nam je izračunala, kako primerni so oziroma niso za vodenje naše države nekateri politiki, kot so Šoltes, Cerar, Bratušek in Janša. Ne vedežuje, temveč, tako pravi, po pravilih numerologije sešteje ena in ena ter dobi rezultat.

Napisali ste knjigo in preučili statistiko sto najpogostejših imen, ki se pojavljajo v Sloveniji. Kaj ste ugotovili?

Statistika sto najpogostejših ženskih in moških imen je pokazala, da se naš narod usmerja v povsem nove energije. Te pa prinašajo hiperaktivnost naših otrok, vse več je ženske energije pri moških in moške energije pri ženskah.

Sprememba imena ali priimka naj bi spremenila vibracijo v nas. Barbara, ki postane Barbra, ali Francka, ki postane Franceska, res začneta živeti drugače, ker njuno ime drugače vibrira?

Ja, spremeni se frekvenca. Postane višja. To še ne pomeni, da lahko po novem z novim imenom samo ležita na kavču in čakata, kaj se jima bo v življenju spremenilo. Nova energija ju usmerja v nove smeri, postajata bolj umirjeni, harmonični in zato prikličeta v življenje tudi takšne ljudi ter dogodke.

Kdo vas obišče, s kakšnimi stiskami, problemi?

Človek, ki pride k meni, ima zagotovo vprašanje. Lahko ga zanima, kako rešiti problem ali se odločiti, lahko pa si želi samo pogovor. Prihajajo zakonski pari v težavah, bodoči starši, da izberemo, katero ime bo najboljše za njihovega otroka, ljudje, ki jih zanima, kakšno ime dati podjetju in kdaj ga ustanoviti, pa tudi podjetniki, ki želijo izvedeti, koga zaposliti na delovno mesto in podobno. Vse več pa je tistih, ki iščejo notranji mir, saj jih naučim sproščanja in tudi meditacije.

Lahko izračunate, kaj nam pripoveduje ime Slovenija?

Slovenija ima zelo težko nalogo. Po najtežje prehojeni poti pa se pride do najlepših rezultatov. Ta test rešujemo kar naprej, vedno znova in znova, saj nam ga še vedno ni uspelo pozitivno rešiti. In če rešujemo nalogo na star način, ki nam ni nikoli prinesel pozitivnega rezultata, smo kot muha, ki se zaganja v steklo zaprtega okna, ne vidi pa, da je zraven drugo okno odprto. Slovenci in Slovenke si moramo priznati, da imamo problem.

Zakaj vedno izvolimo neprava imena?

Tudi če ne gremo na volitve, se potem hudujemo nanje, ne vemo pa, da smo prav vsi odgovorni za stanje v državi. Toleriramo lopove, laži, pohlep, nemoralo  … Mar nimamo več stika s svojo vestjo, ki nam govori, kaj je prav in kaj ne? Če pogledam numerološko, je Slovenija v vibraciji števila pet, kar nam daje odprtost, veselje, dobro komunikacijo, željo po svetovanju in pomoči drugim ter navsezadnje tudi pričakovanje nečesa dobrega. V numerologiji je med nekaterimi števili trenje in takšno trenje se dogaja med vibracijama števil pet in osem. Naši politiki pa so skoraj vsi v znamenju števila osem, zato sprejemajo napačne odločitve za našo državo. Ne morem reči, da so ena števila samo dobra, druga pa samo slaba. Vsako ima nekaj dobrega in nekaj slabega, katere lastnosti pa bodo v ospredju, je odvisno od naše pozornosti, od tega, v kaj usmerjamo energijo svojih misli. Tako tudi osmica ni samo materialna, zaskrbljena, tuhtajoča, usmerjena v preteklost, ampak je v dobri izvedbi lahko razsvetljena. Tako se je kazala osmica v pokojnem predsedniku Drnovšku. Na začetku je bil usmerjen le v materialni svet, potem pa, ko ga je bolezen prebudila, je spoznal, da je potrebna duhovna rast, saj smo ljudje duhovna bitja. Na žalost gredo v naši državi v politiko ljudje, ki želijo poskrbeti zase, namesto da bi se z njo ukvarjali taki, ki želijo delati v dobro državljanov.

Kako vibrira ime Alenka Bratušek ali pa na primer Janez Janša?

Tako kot Alenka Bratušek ima tudi Janez Janša vibracijo števila osem. Ta polarizacija med levimi in desnimi je nezdrava, ljudje prevečkrat volijo nekoga samo zato, ker so proti nekomu. Nova imena res prinašajo malo drugačno energijo.

Na primer Miro Cerar, kako pa njemu kaže numerološko?

Miro Cerar, ki je rojen 25. 8. 1963,  nima osmice. S Slovenijo je usklajen. Vprašanje pa je, ali ne bo pri ključnih vprašanjih prešibek in neodločen in ali ne bo v njegovi bližini preveč starih obrazov. Pri njem mi je všeč, da se zaveda, kako zelo pomembno je, da ostanejo vodni viri v naših rokah in da bi bilo treba prepovedati GSO.

Kaj pa Igor Šoltes?

Igor Šoltes, 22. 8. 1964,  tudi nima osmice, vendar pa bo velikokrat grešni kozel. Podtikali mu bodo reči, ki bodo videti preverjene, vendar pa ne bo imel možnosti zagovora in bo v očeh javnosti obsojen. Ime njegove stranke Verjamem daje misliti, da slika in glas nista usklajena. Numerološko bi bilo ime stranke Zaupam mnogo boljše. Slovenijo bi Igor Šoltes bolj mlačno peljal naprej.

Bo volilna udeležba dobra, glede na datum?

Slovenci smo siti starih obrazov, zato bo marsikdo volil nekoga, ki ga je v preteklosti redkeje videval na televiziji. Volilna udeležba bo slabša, pa ne zato, ker bomo v času dopustov, ki si jih zaradi recesije ne moremo privoščiti. Slabša bo, ker postajamo apatični, vseeno nam je za vse. Korenitih sprememb, na žalost, ni na vidiku. V državnem aparatu, ki je prevelik, potrebujemo več modrosti in več ženske energije.

Kriza – je bo že konec? Kaj pravijo števila?

To krizo vrednot bomo zmogli premagati le tako, da bomo skupno stremeli za istim ciljem. Naša vizija je v številu 11, kar pomeni, da imamo dva cilja, eni enega in drugi drugega. Zaradi tega se delimo na ene in druge, na naše in vaše, bojujemo se med sabo, namesto da bi bili složni.

Kaj nam manjka?

Potrebujemo streznitev, več hvaležnosti, odpuščanja, razumevanja. Slovenci tako radi sodimo, ne maramo pa, da bi nam bilo sojeno. Kažemo s prstom na krivca, ne vidimo pa, da trije prsti kažejo nazaj na nas. Prevzeti moramo odgovornost, mi vsi smo del te zgodbe, vendar to ne pomeni, da ne more biti lepša. Svojo pozornost prevečkrat usmerjamo v težave namesto v rešitve. Podlegamo informacijam, ki nas slepijo, zavajajo, nismo več povezani s sabo, z naravo. Ukvarjamo se z drugimi namesto s sabo. Vsak trenutek pa je pravi, da vsem stvarem, ki so nas uničevale, rečemo ne. V Sloveniji potrebujemo protistrup, pa ne le proti jezi, temveč tudi proti mnogim negativnim čustvom, ki nas uničujejo. Ko pozdravimo sebe, spremenimo tudi polje energije, ki nam začne vračati, kar imamo v sebi. Življenje vedno vidimo takšno, kakršno je naše prepričanje o njem.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste