Slovenija

Bratuškova in Jakič obiskala še območje Elektra Maribor

STA/S.A.
6. 2. 2014, 16.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Predsednica vlade Alenka Bratušek je z obrambnim ministrom Romanom Jakičem popoldne obiskala nadzorništvo Elektra Maribor v Slovenskih Konjicah in se seznanila s posledicami ledene ujme na elektrodistribucijskem omrežju na območju severovzhodne Slovenije. Ogledala si je odpravljanje posledic na električnih omrežjih na območju Slovenskih Konjic.

Mediapeed

Bratuškova je na območju mariborskega elektrodistributerja, ki z elektriko oskrbuje več kot 214.000 odjemalcev v severovzhodnem delu Slovenije in kjer se je v sredo zvečer zgodila delovna nesreča s smrtnim izidom ob tokratni ujmi, znova opozorila na to, da je na prvem mestu vselej varnost tistih, ki odpravljajo posledice po hudi naravni katastrofi.

"Prosim in apeliram na ljudi, da razumejo, da se tako velikih težav ne da rešiti čez noč. 25.000 ljudi dela na sanaciji stanja, največ med njimi gasilcev, pripadnikov civilne zaščite, vojakov ter 1500 zaposlenih v elektrogospodarstvu. Velika zahvala gre vsem, ki delajo na tem, a ljudje naj razumejo, da delajo vse, kar lahko, da bi stvari sanirali čim prej," je v Slovenskih Konjicah povedala predsednica vlade.

Potem ko si je Bratuškova ogledala večino najbolj prizadetih območij, se njena ocena katastrofalnega stanja ni prav dosti spremenila, saj se z razmerami ves čas sproti seznanja. Ocena stanja je po njenih besedah res slaba, saj takšne naravne nesreče v Sloveniji še ni bilo. Kljub temu je prepričana, da bodo najhujše težave začasno rešene v najkrajšem možnem času, nato pa jih čaka prava sanacija, ki lahko traja precej časa.

Predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič je med drugim povedal, da je na njihovem območju brez elektrike še vedno okoli 200 trasformatorskih postaj ter skoraj 5000 odjemalcev. Njihove ekipe si prizadevajo, da bi napake čim prej odpravili, a je dejstvo, da zdaj prehajajo v vedno bolj zahtevne in višje predele z razgibanim terenom in je zato sanacija vse težja. Natančno pa tega, kdaj bodo vsi odjemalci prišli do elektrike, za zdaj še ne more napovedati.

V zvezi s sredinim tragičnim dogodkom je Sovič dejal, da je ta posledica prizadevanj za zagotovitev čim bolj hitre oskrbe z elektriko. "Naši sodelavci so v teh prizadevanjih izjemno motivirani, angažirani in požrtvovalni, žal pa je pri tem prišlo do tragične nesreče, ki je pretresla celoten kolektiv," je dejal Sovič in dodal, da to potrjuje, kako nevarno je delo zaposlenih v elektrogospodarstvu.

Preiskava okoliščin nesrečnega dogodka je še v teku, zato je o tem po njegovih besedah še prezgodaj govoriti, pomembno pa je, da delavcem, ki so po petih dneh dela tudi že precej utrujeni, zagotovijo čim boljše pogoje za delo.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov