Slovenija

Frangež čestital Fištravcu za zmago

STA
17. 3. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kandidat SD za mariborskega župana Matevž Frangež, ki je na današnjih volitvah zbral 24,7 odstotka oz. 6559 glasov, je novoizvoljenemu županu Maribora Andreju Fištravcu čestital za zmago in mu ponudil pomoč.

Mediaspeed

"Zahvalil bi se vsem, ki so se teh volitev udeležili in s tem pokazali, da se problemi tega mesta lahko rešujejo zgolj na volitvah," je dejal.

"Andrej Fištravec je 40. mariborski župan in jaz mu skupaj z ekipo iskreno čestitam in mu želim modro vodenje v interesu ljudi in v interesu razvoja tega mesta," je dejal. Zahvalil se je vsem, ki so "v naši kandidaturi prepoznali ambicijo, da Maribor postane več". "Mi bomo po svojih močeh novemu županu pomagali, da bo imel pri tem čim lažjo nalogo, kot stranka in tudi sam kot poslanec državnega zbora," je dodal.

V komentarju razmeroma nizke volilne udeležbe je dejal, da "očitno politika tudi v volilni kampanji ni znala pokazati ljudem dovolj razlogov, da se volitev udeležijo". "To obžalujemo. Odgovornost vseh, ki smo del te politike, predvsem pa novega župana Andreja Fištravca, je, da poskrbimo, da ljudje ponovno dobijo zaupanje v politiko in se množičneje udeležijo naslednjih volitev čez eno leto," je dejal.

Na vprašanje, ali bo takrat znova kandidiral, je le zavzdihnil, odgovorila pa je njegova žena Marina: "Počakajmo." Sam pa je dodal: "Za nami je naporna in lepa kampanja." Zahvalil se je ekipi, ki ga je spremljala v tej volilni kampanji. "Borili smo se iskreno, transparentno, z najboljšimi nameni. Odločitve bodo takrat, ko bodo. Zdaj je čas, da si spočijemo, naberemo novih energij in pogledamo naprej," je povedal v izjavi za medije v svojem volilnem štabu v pisarni mariborske SD, kamor so ga prišli spodbujati predvsem strankarski kolegi.

Na današnjih nadomestnih volitvah v Mariboru je že v prvem krogu zmagal nestrankarski kandidat Andrej Fištravec, ki je po preštetih 26.890 glasovnic dobil 52,41 odstotka glasov, kandidat SD Matevž Frangež na drugem mestu pa 24,7 odstotka. Za člana SLS in mariborskega podžupana Milana Mikla pa je glasovalo 6,12 odstotka mariborskih volivcev. Volilna udeležba je bila 28,9-odstotna, je zapisano na spletnih straneh mariborske mestne volilne komisije.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste