Promet

Številne ceste po državi poplavjene

M.J.
13. 9. 2014, 13.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti zaprt prehitevalni pas med Senožečami in Nanosom v smeri Ljubljane.

T.B.

Glavna cesta Draženci-Podlehnik -Gruškovje je v Podlehniku zaradi poplave zaprta. Zaprt je tudi mejni prehod Gruškovje. Vozniki tovornih vozil se izločajo na podravski avtocesti na počivališču Dravsko Polje v smeri Hrvaške. Osebna vozila so preusmerjena na mejni prehod Zgornji Leskovec.

Na mejnem prehodu Dobovec vozniki čakajo za vstop v Slovenijo 30 minut. Gost promet z zastoji je na cesti Šmarje - Koper.

Zemeljski plazovi in poplavljena vozišča:

Zaradi večje količine vode na vozišču je promet oviran na dolenjski avtocesti pred počivališčem Podsmreka proti Ljubljani.

Zaradi večje količine kamenja na vozišču je v Posavju in Zasavju zaprta glavna cesta Zidani most-Hrastnik, v Zidanem mostu pri železniški postaji. Zaprte so tudi ceste Zagorje-Trbovlje, Suhadol-Zidani most, Sevnica-Planina pri Orešju, Šklendrovec-Podkum, Breg-Lahov Graben, Laško-Lahomno-Šentrupert in Bizeljsko- mejni prehod Orešje.

Na Dolenjskem so zaprte ceste Zameško-Kostanjevica, Šentjernej-Križaj v Dolnji Prekopi, Križaj-Podbočje-Šutna v Podbočju, Čatež ob Savi-Mokrice, Krmačina-Drašiči-Metlika, Stari trg-Kot pri Prelesju, Vavta vas-Dolenjske toplice-Podturn pri Podturnu, Mokronog-Zbure pri Mokronogu, Škocjan-Dobruška vas, Dobruška vas-Šentjernej pri Dobravi, Novo mesto-Šentjernej pri Ratežu, Gaber-Uršna Sela-Novo mesto ter Gabrje-Ratež pri Velikih Brusnicah.

T.J.G./Dolenjski list

V Pomurju so zaprte ceste Tešanovci-Moravske Toplice, Grad-Kuzma, Dolič-Kuzma, Kobilje-Dobrovnik, Podčehova-Zgornja Kungota, Zgornja Ščavnica-Dražen Vrh, Kuzma-Cenkova pri Sotli, lokalna cesta Murski Vrh-Hrastje-Mota ter lokalna cesta Boračeva-Janžev Vrh.

Zaprte so ceste Pragerska obvoznica pri Šikolah, Mestinje-Golobinjek pri Sodni vasi, Poljčane-Majšperk pri Koritnem, Majšperk-Jurovci pri Stogovcih in lokalna cesta Mestinje-Lemberg. Zaprte so tudi ceste Ljubljana - Polhov Gradec pri Logu pri Polhovem Gradcu, Ruta-Pesek med Lovrencem na Pohorju in Roglo in Ožbalt-Zgornja Kapla.

Med 20.30 in 24. uro bo v Ljubljani zaradi prireditve zaprta Zoisova cesta ter del Emonske ceste.

Od 15. septembra bo promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom. Predvidene so tudi nočne popolne zapore.

Med 15. septembrom in 13. oktobrom bodo na štajerski avtocesti med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani popolne nočne zapore med 21. in 5. uro zjutraj. Zadnja dva vikenda v septembru bodo popolne zapore cel dan. V času popolnih zapor bo v celoti zaprt tudi priključek Trojane.

Prihodnji teden bodo postavili delovno zaporo na primorski avtocesti med priključkoma Unec in Logatec. Zapore bodo tudi na priključku Unec.

V jesenskem času bo na slovenskih cestah več obnovitvenih ter vzdrževalnih del.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste