Kultura

Mladost in svežina na TV Veseljak

Alesh Maatko
27. 7. 2014, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na Televiziji Veseljak v času »kislih kumaric« ne počivajo, ampak delajo s polno paro. Poleg nove vizualne podobe in tehnične nadgradnje se lahko pohvalijo s še boljšim programom, saj lahko v njihovem sporedu uživamo v kar štirih novih oddajah.

TV Veseljak

Gremo po vrsti. Ajdo Mlakar ste najbrž že opazili v pogovorni oddaji Klepetamo z muzikanti ali pa slišali na programu radia Kum. Po novem jo lahko spremljate v vlogi voditeljice zabavne mladinske oddaje Zakaj? Zato!, ki je na sporedu vsak ponedeljek ob 22. uri. Ajda vam bo vsak teden predstavila šest različnih glasbenikov, ki ustvarjajo in žanjejo uspehe na področju slovenske zabavne glasbe.

TV Veseljak

Vsak torek ob 17.30 pa se pripravite na učne ure z »učiteljico Matejo«, ki vas bo s prijaznim nasmeškov pozdravila v svoji glasbeni učilnici, kjer bo govora o začetkih slovenske narodnozabavne glasbe, legendarnih slovenskih glasbenikih, njihovih posebnih dosežkih in še in še. Zabavno in poučno je moto oddaje Glasbena abeceda, učiteljica pa se bo potrudila, da od njenih oddaj odnesete čim več glasbenega znanja. Z odgovori na nagradno vprašanje – domačo nalogo – pa si vsak teden prislužite bogate praktične nagrade!

TV Veseljak

Ob sredah so za vas pripravili prav prikupen duo. »Valček naš je kralj, vendar polka je vendarle kraljica,« pravi Pia Lana Thurnherr, ki vas bo pozdravila vsako sredo ob 20. uri, ko je spored TV Veseljak rezerviran za najposkočnejšo oddajo z najboljšimi polkami – Polka je kraljica. Glede na ime in tematiko oddaje so za vse veseljake priredili tudi lokacije snemanja. Skupaj boste obiskali različne slovenske gradove in tako združili zabavo s slovensko kulturno dediščino iz obdobja srednjega veka.

Po oddaji Polka je kraljica pa vas bo v oddaji Valček naš je kralj ob 20.30 pozdravila Urška Puš, ki bo z vami delila svoj izbor najlepših valčkov. Vsaka pesem ima svoj namen in globlje sporočilo, ki ga želi glasbenik skozi glasbo predati svojim poslušalcem in gledalcem.

TV Veseljak

Vsak četrtek ob 17. uri bo v oddaji Glasbena tema tedna Naomi Novak te vsebine z vami spletala v čisto nove zgodbe. Rdeča nit vsake nove oddaje bo skupna tema različnih izvajalcev ter njihovih prepoznavnih skladb in videospotov. Modrosti, reki, anekdote ... Vse to in še več vas čaka v oddaji Glasbena tema tedna. Da pa v teh vročih dneh Naomi ne zapirajo v studio, se vam bo pridružila kar s terena, z različnih koncev naše preljube Slovenije.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste