Slovenija

Dobrodelni tabor

Tilen Pajek
27. 7. 2014, 15.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kobilarna Lipica bo v sodelovanju s Konjeniško zvezo Slovenije in Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) šestnajstim otrokom omogočila brezplačno udeležbo na taboru v okviru humanitarne akcije Konjeniške zveze Slovenije »300 otrok na konja«.

Arhiv Kobilarne Lipice

V Kobilarno Lipica bo je danes prispelo prvih 11 otrok, ki bodo preživeli teden dni na poletnem počitniškem taboru. Med njimi bo tudi 7 otrok, ki se bodo tabora udeležili v okviru humanitarne akcije »300 otrok na konja« – pobude, ki je osrednji slovenski konjeniški ustanovi, Kobilarno Lipica in Konjeniško zvezo Slovenije, z željo po promociji konjeništva povezala že lani.

Potem ko je oktobra lani v okviru te akcije kobilarno obiskalo 48 otrok po izboru ZPM Ljubljana Moste - Polje, bo letos teden dni na taboru brezplačno preživelo 16 otrok, ki jim bo udeležbo omogočila Kobilarna Lipica v sodelovanju s Konjeniško zvezo Slovenije in ZPMS.

Arhiv Kobilarne Lipice

Prvih sedem se bo udeležilo tabora v terminu od 27. julija do 1. avgusta, drugih devet pa od 3. do 10. avgusta. V obeh terminih bo tabor odprt tudi za druge otroke, stare od 7 do 17 let, saj je zasnovan tudi kot tržni produkt Kobilarne Lipica, ki otrokom omogoča igrivo in sproščeno raziskovanje vsakdanjega dela s konji v Lipici.

Tako bodo otroci pod vodstvom Darje Žnidaršič, vodje otroških in družinskih programov Kobilarne Lipica, vsak dan – po svojih močeh – sodelovali pri izpustu lipicanskih kobil na pašnike in vodenju lipicancev v izpuste ter spoznavali nego konj od krtačenja do čiščenje kopit.

Arhiv Kobilarne Lipice

»Na programu tabora bosta tudi priprava konj na jahanje in jahanje, saj želimo otrokom približati konjeništvo in njegove pozitivne učinke, od učenja dela v skupini, sodelovanja in strpnosti do boljše samopodobe ter spoštovanja sebe in drugih. Obenem pa so ravno otroški programi najboljša naložba v promocijo lipicanca in Kobilarne Lipica,« je v pojasnil v. d. direktorja Kobilarne Lipica, dr. Boštjan Bizjak.

»Zelo smo zadovoljni, da bomo letos prvič izpeljali poletni počitniški tabor in otrokom omogočili, da preživijo dva tedna v šotoru, postavljenem v osrednjem delu posestva kobilarne, kjer so med mednarodnimi in nacionalnimi konjeniškimi tekmovanji nastanjeni tekmovalci. Naša želja je, da bi tabor, med katerim bodo otroci pobliže spoznali kobilarno, postal del rednega, vsakoletnega poletnega programa Kobilarne Lipica. Zato bodo otroci ob zaključku tabora svoja doživetja in vtise predstavili tudi na razstavi v avli hotela Maestoso,« je pojasnil strokovni vodja Kobilarne Lipica, mag. Janez Rus.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste