Bežigrad

Policija indentificirala vse štiri mladoletne nasilneže, ki so pretepli 13-letnika

M.K.
28. 10. 2022, 14.57
Posodobljeno: 28. 10. 2022, 15.18
Deli članek:

Znani so vsi osumljenci kaznivega dejanja nasilništva, ki so pred tremi tedni na območju Bežigrada pretepli 13-letnega najstnika, posnetek pretepa pa so kasneje objavili na družabnih omrežjih. »Gre za štiri mladoletne osebe,« so sporočili iz policije.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kot smo že poročali, se je napad na 13-letnega najstnika zgodil pred natančno tremi tedni. Napadalci naj bi 13-letniku po napadu zagrozili, da naj o vsem skupaj molči, sicer bo deležen še hujšega. Oče napadenega 13-letnika je minuli teden za portal 24ur povedal, da je družina dan po napadu dogodek prijavila policiji, a naj bi naleteli na razmeroma gluha ušesa. Oče učenca je namreč dejal, da so jim na policiji ob prijavi dejali, da pristojnega policista še nekaj dni ne bo, zato bo družina z ukrepanjem morala še malo počakati.

Kot je danes v izjavi za javnost pojasnil načelnik Policijske postaje Ljubljana Bežigrad Jure Ulčar, so policisti po prijavi medvrstniškega nasilja in zaznavi sumov kaznivega dejanja nasilništva izvedli vrsto ukrepov, tako za preiskavo kaznivega dejanja kot preventivnih ukrepov za preprečitev takšnih ravnanj.

»Opravljeni so bili tako pogovori s starši oškodovanca kot zaslišanje osumljencev, poleg tega pa tudi več razgovorov z osebami, ki so lahko podale koristne informacije o dogodku. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo in tudi center za socialno delo. Žrtvi smo nudili ustrezno pomoč, izvedeni so bili tudi ukrepi za njeno zaščito, da se takšno nedopustno dejanje ne bi ponovilo,« so sporočili iz policije.

Policisti so izvedli pogovor s šolo in v okviru roditeljskega sestanka s starši učencev, kjer so bili predstavljeni policijski ukrepi. Po naših informacijah so policisti po napadu okrepili prisotnost v okolici šole. V šoli bo sicer izvedeno tudi predavanje na temo nenasilnega komuniciranja.

Ob tem so poudarili, da je zaradi vpletenosti mladoletnih oseb in morebitne ponovne viktimatizacije, podrobnosti ne moremo pojasnjevati. »Lahko pa povemo, da do sedaj posameznike še nismo obravnavali zaradi nasilnih dejanj, kakor tudi ne skupine, ki si je nadela posebno ime,« so še sporočili. 

Kot je minili teden za portal 24ur še povedal oče pretepenega učenca, naj bi bilo v ozadju napada ljubosumje. Eden izmed mladoletnikov je tako imenovani samooklicani tolpi »Gang 1107,« ki so bili njegovi znanci naročil, naj 13-letnika pretepejo.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste