Zvezali so župnika

Za rop dušnega pastirja bo sedel tri leta in pol

M.R.
2. 3. 2022, 20.30
Deli članek:

Višje sodišče v Ljubljani je pravnomočno zapečatilo obsodbo 41-letnega Milenka Hudorovca za rop župnika v Rovtah pri Logatcu. Na prvi stopnji so mu prisodili tri leta in pol zapora.

Novice Svet24
Milenko Hudorovac (v sredini) naj bi imel na vesti dva ropa župnišč.

Pri 72-letnem župniku Ivanu Petriču v Rovtah pri Logatcu so se roparji oglasili 30. januarja lani ter mu ukradli ovojnico z 12 tisoč evri in pet posrebrenih kovancev.

Roparji so župniku Petriču ob obisku grozili v hrvaškem jeziku, mu zvezali roke s pasom, noge pa s kravato.

Stanislav Mlakar, Stojan Kovačič, Darjan Hudorovac in Sandi Brezar so krivdo priznali na predobravnavnih narokih in bili potem obsojeni na približno dve leti zapora, oškodovancu pa bodo morali plačati 2500 evrov odškodnine in župniji 9500 evrov. Milenko Hudorovac je, sicer brez uspeha, vztrajal, da je nedolžen. Roparji so župniku Petriču ob obisku grozili v hrvaškem jeziku, mu zvezali roke s pasom, noge pa s kravato, na kateri so preiskovalci našli biološko sled prvoobtoženega Hudorovca. Petriču so zabičali, naj pol ure »ne mrda«, prerezali telefonski kabel in se odpeljali. Toda policisti so jih prijeli še isto noč in v avtu našli ukradeno gotovino, dve kapi z izrezom, Hudorovac pa je v torbici imel tudi srebrnike. »Še danes ne vem, kako je to prišlo v mojo torbico,« je zatrjeval v zagovoru, prepričan, da so mu jih policisti nekako podtaknili. Prisegel je tudi, da ga sploh ni bilo na kraju zločina in da nikoli ne bi oropal starejšega človeka, češ da raje stori samomor. Višji sodniki so njegove pritožbe zavrnili kot neutemeljene.

"Imel sem tudi malo bolj dragocene knjige, faksimile Dalmatinove Biblije, Stiških rokopisov in Brižinskih spomenikov ter Sveto pismo. A njim je šlo samo za denar." Oropani župnik na eni od obravnav

Mačke je zamenjal za brutalne roparje

Župnik Petrič je na eni od obravnav opisal, da je kritičnega dne zaspal pred televizorjem v dnevni sobi, ko ga je zbudil ropot. Predvideval je, da so mački, prižgal je luč in odklenil vrata. Roparji, ki so prej poskušali priti v notranjost skozi okno, a jim ni uspelo, so planili v župnišče. Kot rečeno, so ukradli tri ovojnice z 12 tisoč evri in pet posrebrenih kovancev. »Imel sem tudi malo bolj dragocene knjige, faksimile Dalmatinove Biblije, Stiških rokopisov in Brižinskih spomenikov ter Sveto pismo. A njim je šlo samo za denar,« je izjavil. Na vprašanje, ali ga je bilo strah, pa je kar nekoliko vzrojil. »Seveda me je bilo, kaj mislite. Čeprav, služil sem v jugoslovanski vojski, tam je bilo več strahu …« je poudaril. In da nenehno poteka gonja proti duhovnikom in Cerkvi, da je bilo tako v komunizmu in je še vedno. Kakorkoli, Hudorovca prihodnji ponedeljek čaka še ena pritožbena seja na ljubljanskem višjem sodišču, za rop župnika Slavka Judeža v Višnji Gori predlani za božič. V tej zgodbi je bil Hudorovac na prvi stopnji obsojen na enotno kazen tri leta in tri mesece zapora.

Spet pred višje sodnike:

Hudorovca prihodnji ponedeljek čaka še ena pritožbena seja na ljubljanskem višjem sodišču, za rop župnika Slavka Judeža v Višnji Gori predlani za božič. V tej zgodbi je bil Hudorovac na prvi stopnji obsojen na enotno kazen tri leta in tri mesece zapora.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste