Tragično

V soboto se je poročila, v četrtek umrla

Zoran Franc
11. 6. 2016, 07.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sanja Marinković (20), nosečnica, ki so jo zaradi zdravstvenih zapletov prepeljali v užiško bolnišnico, je umrla v noči na četrtek. Zdravstvena inšpekcija preiskuje dogajanje v usodni noči.

Arhiv Svet24
7. mesec nosečnosti je bil usoden za otroka in mamico, ki napadom ni bila kos.

»Poroka je bila v soboto in vsi smo bili srečni. Otroka sta po poroki odšla v Zlatibor na medene tedne. Nato je Sanja v četrtek, ob drugi uri zjutraj, doživela epileptični napad. Srđan je poklical zdravniško pomoč, ki je takoj prišla. Sanja je ob prihodu pomoči prišla k zavesti in vse je bilo v redu. Otroka pa so ji morali odstraniti, saj zanj ni bilo več pomoči. Poslali so jo na ultrazvok. Tam pa je ponovno omedlela in se ni več zavedla,« je povedal skrušeni Sanjin tast. V nadaljevanju je dodal, da še niso dobili krste, da bi se lahko od nje poslovili, saj čakajo na obdukcijo.

Danijela Vasiljević, predstavnica zdravstvene ustanove: »Zdravniki je žal niso uspeli rešiti. Ustanovljena je bila komisija za notranji nadzor, ki bo raziskala celotno zadevo. Poteka klinična obdukcija bolnice, otroka in posteljice.«

Pogreb po tednu dni poroke

»Upamo, da bomo lahko posmrtne ostanke prevzeli danes. Pokopati bi jo želeli v soboto, teden dni po poroki. To, kar se je zgodilo mojemu sinu, je strašno. Odšla sta živa in zdrava s poroke, pa poglejte, kaj nas je doletelo zdaj!« je dejal tast. Sanjina mačeha, ki je bila na obisku, ni imela moči, da bi govorila o tem. Vse, kar je povedala, je, da sumi, da so zdravniki naredili napako. Potem ni mogla povedati ničesar več, saj so govorile solze. Sanjina soseda je dejala, da je bila Sanja pogosto bolehna: »Z mano je delala na sejmih. Delala je dva dneva, tretji dan je bila po navadi v bolnišnici.«

Doživela naj bi več napadov

V splošni bolnišnici v Užicah so potrdili, da so pacientko Sanjo M., nosečnico iz Sopota, sprejeli na oddelek v noči, ko je umrla. Glede na anonimni vir iz ustanove je nosečnica najverjetneje doživela več zaporednih epileptičnih napadov v hotelu. Ob prihodu v bolnišnico pa jo je pričakala celotna ekipa zdravnikov, vključno z nevrologom.

Zarodek je bil mrtev

Danijela Vasiljević, predstavnica zdravstvene ustanove, je povedala, da se je po terapiji stanje bolnice nenadoma poslabšalo, zato so jo premestili na oddelek intenzivne nege. Na ultrazvočnem pregledu so ugotovili, da otrok, ki ga je nosila, ni imel več utripa. Da bi rešili njeno življenje, je zdravniški konzilij sprejel odločitev, da opravijo carski rez. Po operaciji in drugih terapijah se njeno stanje ni izboljšalo, zato so naredili CT-pregled in ji nato oživljali srce. »Zdravniki je žal niso uspeli rešiti. Ustanovljena je bila komisija za notranji nadzor, ki bo raziskala celotno zadevo. Poteka klinična obdukcija bolnice, otroka in posteljice,« je povedala Vasiljevićeva. Na ministrstvu za zdravje pa so potrdili, da je njihova zdravstvena inšpekcija začela preiskavo, v kateri želijo ugotoviti, kaj vse se je dogajalo tisto noč.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov