Črna kronika

Silvo z nenadnim priznanjem zapletel proces

Robert Marin
29. 2. 2016, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Silvo Šerkezi na predobravnavnem naroku krivde ni bil pripravljen priznati, ob začetku glavne obravnave pa je presenetil z izjavo, da bo očitke priznal. Sodnica zaradi nekaterih novih okoliščin, ki so prišle na dan, obdolženčevega priznanja ni sprejela, sama pa je brez uspeha zahtevala svojo izločitev iz primera.

Svet24
Silvo Šerkezi

Šerkezi se je v sodnem kolesju znašel zaradi domnevne povzročitve splošne nevarnosti v steku z dvema lahkima poškodbama. Tožilstvo je 44-letniku na predobravnavnem naroku decembra lani v zameno za priznanje krivde ponudilo leto in sedem mesecev zapora, česar pa možakar ni bil pripravljen sprejeti …

Obtoženi Silvo Šerkezi je izjavil: »Začelo se je mesec dni pred dogodkom, ko so nam očitali, da smo na policijo podali prijavo o posilstvu mladoletne hčerke moje žene. Prijave ni bilo, tudi posilstva ni bilo. Od takrat naprej so nam grozili, da nam bodo zažgali hišo in nas ubili.«

V obtožnici sicer beremo, da je 44-letnik na dvorišču romskega tabora na naslovu Željne 48a pri Kočevju skupaj z mladoletnim M. H. (v ločenem postopku je bil pravnomočno obsojen na leto in dva meseca zapora) izmenično streljal s pištolo znamke FEG AP kalibra 7,65 proti Vojku Šarkeziju starejšemu, Vojku Šarkeziju mlajšemu, Tanji Hudorović, Robertu Hudoroviću in Marjani Šarkezi. Šerkezi in mladoletnik naj bi na naštete streljala vsaj sedemkrat. Robert Hudorović je utrpel prestrelno rano na zadnjici in stegnu, Marjana Šarkezi, ob kateri so bili vnuki, stari od dva do 12 let, pa je dobila prestrelno rano spodnjega dela desne noge. Incident se je zgodil 1. julija lani, Šerkezi in mladoletnik pa sta po navedbah tožilstva streljala z namenom zastraševanja, da bi skupina Romov iz Ribnice zapustila njihov tabor.

Sodnica brez uspeha zahtevala svojo izločitev

Ob začetku glavne obravnave konec januarja pa je Šerkezi presenetil z izjavo, da bo očitke po obtožbi priznal. Toda medtem so na dan prišle nove okoliščine primera; mladoletnik je namreč v ločenem sodnem postopku priznal, da je on ranil Roberta Hudorovića in Marjano Šarkezi, njegove besede pa je med zaslišanjem na sodišču potrdila tudi oškodovanka. Ljubljanska okrožna sodnica Vladislava Lunder glede na navedbe v obtožnici priznanja ni sprejela, predsedniku sodišča pa je predlagala svojo izločitev. Primer se je na razporedu spet znašel prejšnji teden, z njim pa se bo še naprej ukvarjala sodnica Lundrova. Če bi Šerkezi dejanje priznal na predobravnavnem naroku in bi to priznanje sodnica zavrnila, bi bila izločitev skladna z zakonodajo, ker pa ga je zavrnila na glavni obravnavi, mora sodišče zadevo obravnavati v isti sestavi, je ob tem pojasnila.

Incident se je zgodil 1. julija lani, Šerkezi in mladoletnik sta po navedbah tožilstva streljala z namenom zastraševanja, da bi skupina Romov iz Ribnice zapustila njihov tabor.

V ozadju obračuna obtožbe o posilstvu

Ribniški Romi so po besedah obdolženca prišli v naselje z namenom, da napadejo njegovo družino. »Začelo se je mesec dni pred dogodkom, ko so nam očitali, da smo na policijo podali prijavo o posilstvu mladoletne hčerke moje žene. Prijave ni bilo, tudi posilstva ni bilo. Od takrat naprej so nam grozili, da nam bodo zažgali hišo in nas ubili,« je med drugim pojasnil v zagovoru. Kritičnega večera je ravno legel k počitku, ko mu je partnerica povedala, da štirje mikastijo njenega sina. Vstal je, vzel pištolo in enkrat ustrelil v zrak, napadalci so se razbežali, mladoletnik pa mu je nato iz rok izpulil pištolo in še naprej streljal. Obdolženi je takrat po lastni izjavi zbežal in poklical policijo. Da je Šerkezi le enkrat ustrelil v zrak, je na na nadaljevanju sojenja pričal tudi mladoletnik. Nadaljevanje v četrtek.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste