Črna kronika

Žrtev priljubljenega televizijskega zvezdnika vedno več

mv
29. 10. 2015, 22.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zanka okoli vratu enega najbolj priljubljenih očetovskih likov na televiziji Billa Cosbyja je vedno bolj ozka. Trenutno se je namreč oglasilo že 60 žensk, ki trdijo, da jih je zvezdnik spolno nadlegoval. Igralec se na obtožbe še vedno ne odziva, saj očitno upa, da ga bodo odvetniki uspeli rešiti.

Wikipedija
Bill Cosby

Oseminsedemdesetletnega Billa Cosbyja, ki je vse pretental s svojim simpatičnim likom prijaznega in očarljivega gospoda v seriji Cosbyjevi, trenutno preganjajo obtožbe kar 60 žensk, ki so bile žrtve spolnega nadlegovanja.

Pred dvema dnevoma sta se jim pridružili še dve, Donna Barrett in Dottye, ki svojega priimka ni želela izdati. Ženski sta nastopili na tiskovni konferenci, ki jo je organizirala zagovornica polovice žensk, ki Cosbyja obtožujejo, da jih je nadlegoval, Gloria Allred. S tem je želela vsem tistim, ki še vedno ne verjamejo, da bi bil zvezdnik sposoben česa takega, pod nos pomoliti dokaze, da si žrtve ne izmišljujejo.

Omamil jo je in večkrat posilil

Donna je zbranim novinarjem povedala, da jo je Cosby napadel leta 2004 na enem od dogodkov na univerzi v Filadelfiji. “Skupaj sva se fotografirala, Cosby je stal za mano, ko me je v nekem trenutku zgrabil od zadaj in povlekel v naročje. Drgnil se je ob mene in mi šepetal, naj nastavim ritko,” se spominja Barrettova, ki je dogodek takrat prijavila uradnim osebam, ki pa niso vedele, kako ukrepati.

Dottye je prvo izkušnjo z zvezdnikom dosegla že dolgo časa nazaj, natančneje leta 1984, ko je prišla na avdicijo za kultni Cosby šov. Dogovorila sta se kar v njegovem stanovanju v New Yorku, Cosby ji je ponudil pijačo, da bi se sprostila, a ko jo je popila, je postala omotična in zmedena. Zvezdnik jo je tedaj slekel in večkrat posilil, nato pa jo poslal domov.Nisem mogla verjeti, da mi to počne moški, ki sem ga spoštovala kot igralca in mentorja,« je dejala in dodala: »Nisem razumela, zakaj se ne morem boriti. Nisem mogla verjeti, da se mi dogaja kaj takšnega.« Posilstva ni prijavila policiji, saj je bila prepričana, da ji nihče ne bo verjel.

Cosby vse zanika

Igralec že vse od trenutka, ko so v javnost prišle prve obtožbe, vse zanika in trdi, da ni nikogar posilil. Tudi zdaj, ko je zbranih že 60 obtožnic, Cosby vztraja pri svojem in trdi, da je žrtev skupinskega napada zaradi slave in premoženja. Tarna, da so obtožbe uničile njegovo kariero in družinske odnose, in dolgo časa se je večini smilil.

A zdaj, ko na dan prihaja vedno več primerov zlorabljenih žensk, ki ne želijo več molčati, Bill izgublja tudi podporo tistih, ki so ga ves čas javno zagovarjali. Med njimi je bila tudi igralka Whoopi Goldberg, ki je do nedavnega poskusila oprati Cosbyjevo ime, kjerkoli se je pojavila, a tudi ona si v nekem trenutku ni mogla več zatiskati oči pred vedno številčnejšimi dokazi.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste