Črna kronika

Žensko pokončali vpričo njene hčerke, nato pa jo nahranili z njenim mesom

R.T.
19. 8. 2015, 11.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Jorge Beltrao Negromonte bo zaradi umora treh mladenk za zapahi preživel 23 let. Nekdanji univerzitetni profesor je o svojih zločinih spregovoril z novinarjem britanskega Mirrorja.

Twitter

Novinar ni potreboval dolgo, da je opazil: Jorge Beltrao Negromonte si po vsaki drugi besedi oblizne ustnice. Skrajno vznemirjajoče, saj gre za obsojenega kanibala. Nekdanji univerzitetni profesor je človeško meso jedel s čebulo in origanom ali pa v obari z zelenjavo. 54-letnik je eno od svojih žrtev celo pokončal vpričo njene 18-mesečne hčerke, nato pa jo drugi dan nahranil z njenim mesom. Morilec z ulic Garanhunsa na severovzhodu Brazilije človeškega mesa ni okusil že tri leta – obsojen je bil leta 2013 –, a se očitno zaveda, zakaj je končal za zapahi: »Moram biti tu, da so ljudje lahko varni. Če bi me danes izpustili, bi lahko ubil še koga. Zame človeško meso ni nič drugačno od govedine.«

Črni pas

Serijski morilec s črnim pasom v karateju je z ženo Isabelo Cristino Pires (54) in ljubico Bruno Cristino de Silvo (24) osnoval sekto – skupaj so uživali meso svojih žrtev, saj so bili prepričani, da jih bodo tako očistili grehov. Ženski naj bi se ukvarjali s pripravo človeškega mesa. »Ne morem se spomniti, če smo ga kdaj poskusili ocvreti kot zrezek. Bruni sem kupil aparat za mletje mesa, a nisem prepričan, da ga je kdaj uporabila. Meso smo jedli za kosilo in večerjo, dokler ga ni zmanjkalo,« je povedal britanskemu novinarju.

Še druge žrtve?

Negromonte je eden od 997 zapornikov v prenatrpanem zaporu Desembargador Augusto Duque, sicer zasnovanem za 144 ljudi. V celici s petimi posteljami živi s še 33 drugimi zaporniki. Njegove žrtve so bile tri ženske starosti 17, 20 in 21 let. Vest o zločinih je pretresla svet, a Negromonte vztraja, da določene podrobnosti in motivi še niso bili razkriti. Namignil je celo, da obstajajo žrtve, za katere policija (še) ne ve.

Twitter

Jorge Beltrao Negromonte je bil obsojen pred dvema letoma.

Nikogar ni nameraval ubiti

Vendar pa je govor o psihopatu, ki stalno spreminja svojo zgodbo. Tako je novinarju v nasprotju s svojimi izjavami na sodišču zatrdil, da ni nameraval ubiti nikogar. Tudi sam da je žrtev, shizofrenik, s katerim upravlja njegova mlada ljubimka Bruna – čarovnica, ki je navdih za ubijanje žensk in uživanje njihovega mesa dobila v knjigi s satanističnimi obredi. Ona naj bi bila tista, ki ga je prepričala, da je nehal jemati zdravila. A že nekaj minut pozneje razkrije nekaj, kar bi lahko bil pravi povod za njihove zločine – sovraštvo do neizobraženih mater, rojeno iz frustracije, saj jima z Isabelom kljub poskusom ni uspelo imeti otroka. »Enega je izgubila, nato še drugega. Obiskala sva zdravnika, začela je z zdravljenjem, a ne vem kaj so naredili, saj od takrat ni več zanosila. Nato pa se ozreš naokoli in vidiš te neizobražene ljudi, ki se nepretrgoma množijo, ustvarjajo nove tatove in nizkotneže,« je povedal in brez obžalovanja dejal: »Bolečina, ki jo čutijo družine žrtev je bolečina, ki jo čutim tudi sam. Boli me, ker nimam družine. Tudi sam sem žrtev.«

Meso tudi v pitah

Sekto Kartel so ustvarili, da bi preprečili nezadržno širjenje prebivalstva. Vsi trije so sprva zanikali vse zločine, katerih so bili obtoženi, dokler ni Isabela prva priznala. Tudi to, da je bilo človeško meso v pitah, ki jih je prodajala na ulicah Garanhunsa. V zaporu je skupaj s pastorjem, obsojenim zaradi posilstva, ustanovil novo sekto. Menda ni problematičen zapornik, je pa že izrazil željo, da bi rad delal v tamkajšnji kuhinji.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste