Črna kronika

Grosupeljčan Uroš na veliko gojil "zelišča"

tr
23. 7. 2015, 16.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

33-letni Uroš Bradeško je v Grosupljem gojil prepovedano konopljo, uspelo mu je vzgojiti kar 529 sadik. Poleg opojne zeli je skrival ukradeni moped in telefone.

arhiv policije

Vklenjen v lisice in v spremstvu pravosodnih policistov je 33-letni Uroš Bradeško iz Ljubljane včeraj prestopil prag hrama pravice. V ljubljanski sodni palači se je mudil zaradi očitka ukvarjanja s prepovedano drogo in prikrivanja. Ker je pred dnevi s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde, se je zanj sodni postopek končal z izrekom sodbe.

Poleg Bradeška je na zatožno klop sedel 55-letni Boris Ostrovršnik. Ta se je v obtožnici znašel, ker je mlajšemu obtožencu dal v najem prostor, kjer je gojil prepovedano rastlino. Ker je Ostrovršnik oziroma njegov odvetnik vabilo na včerajšnji predobravnavni narok prejel šele v začetku tega tedna in se je pred tem že odpravil na dopust, je njegov klient prišel sam na sodišče in zaprosil sodnika, ali lahko srečanje preloži na začetek avgusta. Sodnik je njegovi želji ugodil, in tako se bo za drugoobtoženega predobravnavni narok opravil 3. avgusta.

DIREKTOR S PODJETNIŠKO ŽILICO

Bradeško, ki je pri podajanju osebnih podatkov sodišču zaupal, da je po poklicu ekonomist komercialist, opravlja pa delo direktorja, se je pri nezakonitem dejanju »izkazal« za podjetnika z veliko začetnico. Kot so zapisali policisti v svojem sporočilu, so sredi letošnjega aprila na podlagi odredbe sodišča na območju Grosupljega opravili hišno preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja s področja nedovoljene trgovine s prepovedanimi drogami. Pri preiskavi so odkrili prostor za gojenje in vzgojo prepovedane rastline konoplje ter vso opremo za gojenje. Pri tem so zasegli okrog 2,5 kilograma posušene droge in 529 svežih rastlin, povprečne višine 120 centimetrov.

HRANIL 480 UKRADENIH TELEFONOV

Poleg tega so odkrili in zasegli motorno kolo Gillera, ki ga je nekdo julija 2014 ukradel na območju Ljubljane, in več avtomobilskih delov (BMW in Renault). To pa še ni vse. Bradeško je pri sebi hranil kar 480 stacionarnih telefonov znamke Polycom. Njihova skupna vrednost naj bi bila 27.600 evrov. Možje postave so ugotovili, da so bili ukradeni iz skladiščnih prostorov podjetja na Celovški cesti.

»Dejanja obžalujem in jih več ne nameravam ponavljati. Višino predlagane kazni ocenjujem kot vzgojno,« je včeraj v zaključni besedi dejal Bradeško, zoper katerega poteka še en kazenski postopek.

Sodišče mu je na podlagi sporazuma za ukvarjanje z drogo izreklo poldrugo leto zapora, za prikrivanje sedem mesecev in na koncu dve leti vikend zapora. Ker mu je odpravilo pripor, je lahko odkorakal domov. Lastnika mopeda in telefonov pa je s premoženjskopravnim zahtevkom napotilo na pot pravde.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste