Črna kronika

Dušni pastir v vlogi policista

mr
8. 6. 2015, 16.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10. Na Kolodvorski ulici v Ljubljani je neznanec vlomil v kiosk in stegnil »tace« po osvežilnih brezalkoholnih pijačah. Škode je za okrog 100 evrov.

9. Novomeški policisti so med hišno preiskavo pri 52-letnem osumljencu našli in zasegli pištolo, za katero ni imel ustreznih dovoljenj, okrog 450 nabojev, sedem petard in manjšo količino mamil. Sledijo ustrezni prekrškovni postopki.

8. Ljubljanski policisti so na območju Grosupljega obravnavali drzno tatvino. Trije neznanci so potrkali na vrata stanovanjske hiše oškodovancev in se zanimali za odkup starin. Medtem ko sta dva »pametovala« oziroma kramljala z žrtvami, je tretji izkoristil trenutek, vstopil v notranjost in ukradel, kar se je ukrasti dalo, nekaj sto evrov prihrankov. Oškodovanci so ugotovili, da so okradeni, šele čez nekaj ur, ko se je za »starinarji« že izgubila sled.

7. V Kopru je nekdo s parkiranega osebnega avtomobila znamke BMW ukradel vsa štiri kolesa in lastniku povzročil za okrog 1500 evrov škode.

6. Metliški policisti so v počitniškem kampu v kraju Primostek obravnavali tatvino kakih 700 betonskih plošč, vrednih okrog 2000 evrov. Storilca, 36-letnega domačina, so kmalu izsledili, mu zaplenili nakradene predmete in ga »nagradili« s kazensko ovadbo.

5. V okolici Šentjerneja so tatovi iz objekta ob stanovanjski hiši v neznano odnesli dve starejši motorni žagi.

4. Koprski policisti so kazensko ovadili tatico, ki je v neki trgovini »pozabila« plačati za 37,54 evra različnih izdelkov.

3. V Matenji vasi pri Postojni so tatovi iz hleva v neznano odpeljali tele, vredno 250 evrov.

2. Ljubljanski policisti so izsledili šarlatanke, ki so pod pretvezo, da potrebujejo denar za stroške zdravljenje znanca, izpeljale več drznih tatvin. Storilci so pristopili oziroma so se pripeljali do naključnih mimoidočih in spraševali za pot do bolnišnice, v kateri leži njihov znanec, ob tem pa tarnali, da nimajo denarja za stroške zdravljenja. Najmanj dve oškodovanki sta jim res izročili denar, skupno okoli 500 evrov, ena od žrtev pa je ostala tudi brez nakita. Izkazalo se je, da so bile na delu državljanke Slovaške, stare 31, 45 in 53 let, neznanega moškega, ki je sodeloval pri podvigih, pa policisti še iščejo. Slovakinje bodo na sojenje počakale v priporu.

1. Kranjski policisti so prejeli nekoliko nenavaden klic iz župnišča v Cerkljah na Gorenjskem. Na drugi strani linije je bil namreč župnik, ki je policistom dejal, naj nemudoma pridejo na Trg Davorina Jenka 14 po nepridiprava, ki ga je v božjem hramu zalotil s prsti v marmeladi. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je lokalni župnik Stanislav Gradišek »grešnika«, doma iz območja Bleda, zalotil med vlamljanjem v skrinjico z denarjem v tamkajšnji župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja in ga kar sam pridržal do prihoda modrih angelov. Ti so v nadaljevanju ugotovili, da malopridnež ni deloval sam, saj ga je v avtomobilu v neposredni bližini kraja zločina čakala sostorilka. Blejcu so policisti za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost, o dejanju pa s kazensko ovadbo obvestili pristojno tožilstvo.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste