Črna kronika

Vinjena Krčanka mahnila policistko

T.R.
24. 4. 2015, 17.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ker je pred petimi leti policistko udarila po roki, je na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča sedla 49-letna Alenka Martinc. V kritičnem času je globoko pogledala v kozarec, v njeni krvi so namerili 2,11 promila alkohola, zaradi česar je bila neprištevna. Tožilstvo zanjo predlaga ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja na prostosti.

STA

Iz ljubljanske psihiatrične klinike je s pomočjo hojice včeraj prišla 49-letna Alenka Martinc in sedla na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča. Tožilstvo jo preganja zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Po mnenju organov pregona se je 29. marca 2010 nedostojno vedla do uradnih oseb. Tega dne je po roki udarila policistko. Ker je bila v času kaznivega dejanja neprištevna, v krvi je imela 2,11 promila alkohola, tožilstvo zanjo predlaga ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja na prostosti. Policistka Klavdija je včeraj ponovila opis dogajanja, kot ga je že podala na eni izmed preteklih obravnav.

Po njenih besedah sta kritičnega dne s kolegom prejela obvestilo, da voznik punta v okolici Domžal vijuga po cesti in bi lahko povzročil nesrečo. Kaj kmalu sta zagledala opisani avto in voznico ustavila na avtobusni postaji pri trzinski industrijski coni. Tu so se začela pregovarjanja. Voznica, okoli katere je vel zadah po alkoholu, sprva ni želela iz avta, ne izročiti dokumentov, negodovala je tudi glede preizkusa alkoholiziranosti. Ko ji je policistka le dala alkotest z ustnikom, je malo pihnila, a premalo, da bi bil viden kakšen rezultat.

Potem je naenkrat mahnila policistko po roki in se hvalisala, da obvlada borilne veščine. Njeno vročo kri je policistka umirila s strokovnim prijemom. Nato sta jo s kolegom odpeljala na strokovni pregled na inštitut za sodno medicino. Med vožnjo je bila njuna sopotnica precej gostobesedna in ni izbirala grdih besed za policistko, medtem ko je do policista ubrala drugačne note. Izustila je, da je simpatičen in da ga vabi na kavo. Toksikološka preiskava je razkrila, da sta policista zaustavila močno vinjeno voznico – Martinčeva je imela v krvi kar 2,11 promila alkohola.

Policija

Odškodnino izročila taksistki

Po pričanju policistke je izustila, da sta jo na silo vrgla v avto in je zato utrpela modrice in pretres možganov. Sodišče je prisluhnilo njenemu lečečemu zdravniku in psihiatru Mladenu Vrabiču. Ta je za svojo pacientko menil, da bi bil primeren ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja. Takega mnenja je bil na pretekli obravnavi tudi izvedenec medicinske stroke Dragan Terzič. Je pa včerajšnje zaslišanje Vrabiča razkrilo njuna različna pogleda na zdravstveno stanje obdolženke.

Terzič meni, da Martinčeva nima izrazitih možganskih okvar in je odvisna od alkohola, medtem ko Vrabič trdi, da ima trajno možgansko okvaro, epilepsijo in da ni alkoholičarka, kar dokazuje, da ima zdrava jetra. V podkrepitev svojih besed je vložil dokumentacijo.


Kot je še dejal Vrabič, je dal pobudo na krški center za socialno delo za odvzem poslovne sposobnosti, saj je Martinčeva v zadnjem času sama sebi povzročila ogromno materialne škode. Med drugim je podarila odškodnino taksistki, ki jo je prevažala po Sloveniji. Naslednja obravnava je razpisana za 11. junij. Do takrat bo Terzič glede na vloženo dokumentacijo dopolnil svoje mnenje.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste