Črna kronika

Policija jih je razkrinkala

T.R.
16. 1. 2015, 07.30
Posodobljeno: 11. 11. 2020, 21.12
Deli članek:

Prag hrama pravice so včeraj v Ljubljani prestopili obtoženi trgovanja z drogo. Med njimi je le Jasmin Rastoder priznal krivdo, dva njegova pajdaša se nista odločila za priznanje, medtem ko sta dva prosila za preložitev naroka, ker se jima ni uspelo pripraviti nanj.

Arhiv Svet24

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so se včeraj nadaljevali predobravnavni naroki za obtožene preprodaje mamil, nekaterim pa tožilstvo očita goljufijo. Možje v modrem, med njimi več sto kriminalistov, preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada in policistov posebne enote, so 17. decembra lani končali tri preiskave, v katerih so pod drobnogled vzeli trgovce z drogo. Tožilstvo je naposled spisalo obtožnico zoper devetnajst obtožencev.

V glavni vlogi naj bi bila nastopila Darko Henigman in Miha Michael, ki naj bi organizirala nakup droge in jo nato prodajala naprej odjemalcem. V družbi odjemalcev so se znašli tudi tajni policijski delavci. Slednji so od družbe »odkupili« kar nekaj prepovedane droge; enkrat 50 gramov kokaina za 3800 evrov, drugič 24 gramov za 1900 evrov, tretjič 80 gramov za 5400 evrov in še skoraj 100 gramov za 6700 evrov.

V enem primeru je kupčijo s tajnim policijskim delavcem sklenil Adnan Zukanović in mu prodal 240 gramov kokaina za okoli štirinajst tisoč evrov. Zukanović se je v začetku tedna pokesal greha. Sodišče mu je izreklo štiri leta in osem mesecev zapora. Za priznanje se je odločil še eden ob obtoženih. Tudi ta bo moral za rešetke za štiri leta in enajst mesecev. 

Miha Michael, Darko Henigman in pajdaši pa so obtoženi še nekaj goljufij. Skupaj s Tadejem Škrinjarjem, Samom Kaićem in Zoranom Glišićem naj bi Andreja V. spravili ob 124 tisoč evrov. V njihovem primežu naj bi se znašla tudi Maja B., ki so jo menda oguljufali za okoli 60 tisoč evrov.

Na včerajšnjem naroku se je pokesal Jasmin Rastoder, sodišče mu je namenilo leto in osem mesecev zapora. V nasprotju z njim pa se nista pokesala Admir Džombić in Samo Kaić.

Prag sodišča bi moral včeraj prestopiti Hasan Smajlović, vendar se je pred tem pisno opravičil, češ da je pred kratkim dvignil vabilo, poleg tega je nedavno dobil službo v Avstriji in se mu še ni uspelo pripraviti na obrambo. Zato je prosil za preložitev.

Prav tako je za preložitev prosil Tomaž Škrinjar oziroma njegov odvetnik Zoran Stankić. Slednji se je s svojim klientom prvič srečal šele včeraj, saj se Škrinjar na njegove klice in pisma ni odzival.  V hram pravice bosta znova prišla konec februarja. 

Estrada

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov