Črna kronika

Klemnova smrt ostaja skrivnost

Gabrijel Toplak
6. 1. 2015, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Številnim, ki se kakorkoli ukvarjajo s tem primerom, naj ne bi bilo povsem jasno, kako je Klemen tiste noči sploh prišel na mariborski Lent, saj ga pot, če bi se vračal v študentski dom, ne bi vodila ob reki Dravi. Družil in celo šalil naj bi se tudi s trojico fantov, ki jih njegovi prijatelji naj ne bi poznali oziroma kdaj prej videli.

Pretekla sobota je družini Lenko iz Mežice postregla s kruto realnostjo, saj so potapljači Potapljaškega kluba Prodive iz Maribora na Lentu v reki Dravi, kot smo poročali, na globini okoli šestih metrov našli za visokonapetostni kabel zataknjeno truplo 20-letnega Klemna, ki so ga starši neuspešno iskali vse od začetka decembra.

Za študentom drugega letnika strojništva iz Mežice, ki je bival v študentskih depandansah v Tyrševi ulici v Mariboru, se je 4. decembra, ko je bil najprej na rojstnodnevni zabavi s prijatelji in zvečer z desnega brega Drave odšel čez Koroški most proti Štuku, ki med mariborskimi študenti velja za priljubljeno zabaviščno zbirališče, izgubila vsaka sled. Iz pogovorov s prijatelji je bilo mogoče razbrati, da se je Klemen še pred vstopom v Štuk želel okrepčati pri bližnjem prodajalcu kebaba, kjer se je zapletel v pogovor s trojico fantov, potem ko so ga njegovi prijatelji začeli zapuščati.

Omenjena trojica, če res obstaja, še vedno ni razkrita, prepoznali naj je ne bi niti Klemnovi prijatelji, saj so za enega od slovenskih dnevnikov dejali, da je niso še nikoli srečali, Klemen pa je fante moral poznati, saj se je z njimi celo šalil. A od takrat ga ni videl nihče več.

»Vzrok za utopitev v hladni vodi je lahko tudi panično lovljenje zraka, saj voda hitro prodre do pljuč.« Aleš Bauman, potapljač

Tudi v Štuku naj ne bi bil, sklepajo domači, saj ga na posnetkih nadzornih kamer ni videl oziroma prepoznal niti njegov oče Gojko, ki ves mesec ni prenehal iskati svojega sina. V tem času je namreč s prijatelji prečesal širše mariborsko območje, s psi so prehodili velik del Pohorja, bili so tudi na Rogli, a povsod brez uspeha. Očetov telefon je včeraj zvonil v prazno, a ko smo poklical nekaj stanovalcev, ki stanujejo v bližini Lenkovih, smo izvedeli, da mu še vedno ne da miru, kdo so fantje, s katerimi je Klemen ostal pri prodajalcu kebaba. Prav tako ostaja številnim, ki se kakorkoli ukvarjajo s tem primerom, neznanka tudi to, kako je Klemen tiste noči prišel na mariborski Lent oziroma obrežje reke Drave, saj ga pot, če bi se denimo vračal domov oziroma v študentski dom, nikakor ne bil vodila ob reki Dravi.

Sicer pa že dan od tragičnega trenutka, ko so Klemna potapljači potegnili iz reke, v štajerski prestolnici kroži več teorij, kaj se je v resnici zgodilo. Ena je tudi ta, da naj bi Klemen hodil po obrežju reke Drave in naj bi mu zdrsnilo v hladno reko. Kot smo uspeli izvedeti od tistih, ki se ukvarjajo s potapljaštvom, je lahko padec v hladno reko res eden od usodnih razlogov za utopitev. Poleg šoka, ki ga doživi telo ob stiku z ledeno vodo, je Aleš Bauman, ki se že več let ukvarja s potapljaštvom, poudaril, da je pogosto vzrok za utopitev prav panično lovljenje zraka, saj utapljajočemu ob globokem vdihovanju zraka voda precej hitro prodre do pljuč in jih zalije, kar povzroči smrt. In čeprav je Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor sporočil, da so preteklo nedeljo opravili sodno obdukcijo pokojnega Klemna Lenka in na truplu niso našli nobenih znakov tujega nasilja ter ne okoliščin, ki bi utemeljevale kakršnokoli vpletenost tretje osebe v njegovo smrt, kriminalisti preiskavo še nadaljujejo.

Gabrijel Toplak

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste