Slovenija

Šok! Na Petrolu so ji prodali plesnivi burek

Ž.K.
6. 1. 2015, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Konec lanskega leta so inšpektorji pod drobnogled ponovno vzeli pekarne in spet ugotovili kup nepravilnosti. In še preden smo dobro dojeli, da peki niso mačke, ki bi lovile miši, in zato ne morejo nič, če se v njihovi moki znajde kakšen mišji iztrebek, imamo Slovenci na dlani nov dokaz, da pripravljena hrana, ki jo kupujemo, včasih ni dobra niti za domače živali.

Bralka

Ena od naših bralk se je v nedeljo skupaj z nečaki vozila po avtocesti iz smeri Avstrije proti Mariboru. Ker so bili lačni, so se ustavili na Petrolovi bencinski črpalki. »Ustavili smo se, ker so bili nečaki lačni, kupili bureke in šli naprej. Par kilometrov naprej je nečakinja vprašala, kaj je to črno pri njej v bureku. Ko sem pogledala, sem mislila, da me bo kap Burek, ki bi ga morala pojesti 6-letna punčka, je bil znotraj popolnoma plesniv. Gospa je nemudoma poklicala na črpalko in jezno razložila, kaj se jim je primerilo. Uslužbenec Petrola se jim je opravičil in jim, ko so se čez nekaj ur ponovno ustavili na črpalki, tudi vrnil denar.

Bralka

A našo bralko je odziv vseeno presenetil: »Ko sem prišla proti večeru nazaj, je bil prodajalec prijazen, vrnil mi je denar, šokirala me je pa njegova reakcija. Ko je pogledal burek, je rekel, da se opravičuje, in ga vrgel v koš za smeti. Dejansko bi ga lahko poslal dobaviteljem oziroma evidentiral neljubi dogodek, vendar tega ni storil.« To je našo bralko razjezilo do te mere, da se je odločila, da bo pisala tudi tržni inšpekciji, Zvezi potrošnikov Slovenije in upravi Petrola.

A kot kaže, so bili odgovorni v Petrolu o pokvarjenem živilu že obveščeni in tudi burek, kot kaže, ni romal v koš. Ko smo poklicali na omenjeno črpalko, je bil tam že njihov strokovnjak za varno prehrano. Na žalost še niso ugotovili, kje je prišlo do napake, zaradi katere se je burek pokvaril, a kot so nam povedali, je bila plesen le v notranjosti živila in prodajalec samo na pogled ni mogel vedeti, da je z njim kaj narobe. Ugotovili so tudi, da so bili spoštovani vsi protokoli HACCP in vsi časovni roki, predvideni za pripravo in konzumacijo živila, tako da ni verjetno, da bi do napake prišlo pri njih.

Na Petrolu oziroma v njihovih trgovinah Hip Hop burekov namreč ne delajo sami, ampak jih predpripravljene dobijo od podjetja Žito in jih le dopečejo.

Žito za plesnenje izdelka ni odgovorno

Iz Žita so danes sporočili, da nikakor ne drži, da je za napako kriv dobavitelj. Sporočili so: »V Žitu vse naše izdelke proizvajamo po strogih higienskih načelih in standardih, prav tako vse vrste bureka. Takoj ko izdelek - burek proizvedemo, ga globoko zamrznemo na -18 stopinj C. Celoten postopek – od proizvodnje do zamrzovanja traja 15 minut, torej je izdelek v 15 minutah po proizvodnji že globoko zamrznjen na -18 stopinj. Na prodajna mesta dostavljano globoko zamrznjene izdelke. Na zamrznjenem izdelku plesnenje ni možno, zato Žito kot proizvajalec za plesnenje izdelka ni odgovoren.«

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste