Črna kronika

Je Peter Vilfan pobegnil s kraja nesreče?

M. R.
23. 5. 2014, 17.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V zvezi s prometno nesrečo, ki jo je pred dnevi v ljubljanski Šiški povzročil zdaj že nekdanji poslanec Pozitivne Slovenije Peter Vilfan, je na naše uredništvo priromalo pismo anonimnega avtorja.

Nikola Miljković/M24

»Da Vilfan ni bil vinjen, je laž. Celo pobegnil je s kraja nesreče, a se je kmalu vrnil, ker mu je bilo žal, da je pobegnil. Nato je pihal in napihal. Zato je tudi odstopil kot poslanec. Če je šel šele čez nekaj ur na pregled krvi, ni nič čudnega, da ni pokazalo več. Med politiki se govori, da je Virant zahteval, da ga operejo krivde, saj je bil prav Vilfan najtesnejši podpornik Alenke Bratušek in Viranta,« pravi avtor anonimke.

Spomnimo. Vilfan je 10. maja okoli 18.15 v ljubljanski Šiški na križišču Celovške in Pečnikove ceste z avtomobilom zbil 84-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cestišče, in ga hudo telesno poškodoval. Alkotest na kraju nesreče je pokazal, da je imel Vilfan v krvi 0,32 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, medtem ko dovoljena meja znaša 0,25 miligrama. Analiza krvi, ki so jo po nesreči opravili na sodnem inštitutu za medicino, pa je pokazala, da je bila Vilfanova stopnja alkoholiziranosti pod zakonsko določeno mejo.

Domnevne zakulisne manevre notranjega ministra Viranta sicer še preverjamo.

Na pristojni policijski upravi smo vprašali, če drži, da je povzročitelj pobegnil s kraja nesreče, kakšne ukrepe so uvedli zoper povzročitelja in koliko časa po prometni nesreči je bila opravljena analiza krvi.

»Policija zaradi spoštovanja določil zakona o varstvu osebnih podatkov ne more odgovarjati na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe. Dogodek ima znake kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Policisti bodo o vseh okoliščinah prometne nesreče obvestili pristojno tožilstvo. Ker še vedno poteka predkazenski postopek, ki je tajen, vam ugotovitev preiskave ne moremo posredovati. Voznik osebnega vozila je bil ob prihodu policistov na kraju prometne nesreče,« je za Svet24 pojasnil Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave.

Zdi se, da je hotel avtor anonimke Vilfana, ki je takoj po incidentu tudi odstopil kot poslanec, samo oblatiti. Domnevne zakulisne manevre notranjega ministra Viranta sicer še preverjamo.

Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti

Udeleženec v prometu, ki s kršitvijo predpisov o varnosti cestnega prometa iz malomarnosti povzroči prometno nesrečo, v kateri je bila kakšna oseba hudo telesno poškodovana, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh let. Če ima dejanje za posledico smrt ene ali več oseb, se storilec kaznuje z zaporom do osmih let in s prepovedjo vožnje motornega vozila.




 






 

 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste