Črna kronika

Bizarna najstniška igra terjala že tretjo smrtno žrtev! Kje je meja?

N.J.
10. 2. 2014, 11.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nevarna igra Neknominate, ki je kljub številnim opozorilom strokovnjakov glede njene nevarnost med mladimi vse bolj popularna, je terjala že tretjo smrtno žrtev. Starši obupujejo.

Komaj 20-letni Isaac Richarson je prva žrtev nevarne igre Neknominate, poročajo britanski mediji. Isaac naj bi prijateljem dejal, da bo premagal vse dosedanje 'igralce', nato pa popil smrtonosno kombinacijo vina, whiskyja, vodke in piva. Dve minuti po zaužitju je menda izgubil zavest. Nemudoma so ga prepeljali v bolnišnico, a je bila zastrupitev prehuda in 20-letnik je umrl.

Neknominate je nevarna igra, katere cilj je popiti čimvečjo količino alkohola, nato pa 'tekmovalci' posnetek objavijo na spletu ter se tako postavljajo drug pred drugim. Gre za bizarno igro, strokovnjaki pa že dlje časa opozarjajo vse, naj se ji izognejo, saj so lahko posledice usodne. Pričela se je v Avstraliji pred dobrim mesecem, zdaj pa se je že močno razširila po vsem svetu. Britanski mediji še poročajo, da v igri sodeluje na tisoče britanskih mladostnikov. Bizarna igra naj bi terjala tudi že dve življenji na Irskem.

SVET24

Popil je 0,75 litra nevarne mešanice

Richardson se je Neknominate 'igral' v baru pod hostlom, kjer je trenutno delal kot receptor in biva. Kot pišejo mediji, se je pred kratkim preselil v London, z delom na recepciji pa je v bistvu plačeval svojo nastanitev. Z žrtvijo je tistega večera popival 30-letni Daniel Lee. Ta je policstom zaupal,da je Richardson dejal, da želi premagati vse. "Rekel je, da je 'Neknominiran', za kar nisem še nikoli slišal. Pojasnil mi je, da ga je nekdo izzval, da popije mešanico alkohola." Kot je še pojasnil Lee, mu je Richardson med drugim zaupal, da nekateri v mešanico dajejo tudi Listerine ustno vodico in zobno pasto, on pa si je menda želel popiti mešanico čistega alkohola. "Hočem popiti nekaj, kar ni še nihče do zdaj," naj bi rekel pred smrtnim 'podvigom'. Lee naj bi odšel v sobo, nato pa videl, da je Isaac ležal na tleh. "Reševalci so mu skušali pomagati, a niso uspeli. Ni se premikal ... Vedel sem, da je mrtev," je povedal. Popil naj bi 0,75 ltra mešanice vina, whiskyja, vodke in piva.

Youtube / zajem zaslonske slike

Posneli so ga 

35-letni Tobi Obiwale, Isaacov sodelavec, naj bi celotno zadevo posnel. "To so počeli tudi drugi, ki so posnetke objavili na spletu. In jas sem posnel Isaaca," je povedal. "V kamero je povedal: 'Sem Isaac in popil bom mešanico vodke, vina, whiskyja in piva', nato pa zvrnil vrček in pol," je dejal. Nato naj bi bil videti slabo, zato so ga odnesli v kopalnico, kjer je bruhal.. Dve minuti kasneje je kolapsiral. Mati njegove smrte za medije ni želela komentirati. Povedala je le: "To je najhujši dan v mojem življenju. Sinu sem pred 10 urami nevede dala zadnji poljub v slovo."

Na Irskem podobni zgodbi

Na Irskem so 22-letnega Rossa Cumminsa našli doma nezavestnega, a je kasneje v bolnišnici umrl. Popil naj bi ogromno količino špirita. 19-letni Jonny Byrne naj bi popil veliko količino alkohola, nato pa skočil v reko, kjer je utonil. Starši skupaj s strokovnjaki zdaj opozarjajo na nevarnosti te igre, hkrati pa so od Facebooka tudi menda že zahtevali ukinitev strani, na kateri mladi objavljajo svoje posnetke. 

 

Youtube / zajem zaslonske slike

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov