Zapleten odnos

Ne marate mačk? Ne marate sebe!

Neja Kralj
2. 8. 2023, 15.41
Deli članek:

Večina ljudi ima do mačk pozitiven odnos, o čemer priča dejstvo, da so prav mačke poleg psa najpogostejši hišni ljubljenčki. A med psi in mačkami obstaja velikanska razlika.

Pexels
Če je vaša mačka lepa in zdrava, je to znak, da je tudi z vami vse v redu.

Nekateri ljudje se psov bojijo in se jim vedno v širokem loku izognejo, da bi jih dojemali sovražno, pa se ne dogaja.
Pri mačkah je drugače, saj v nekaterih ljudeh vzbujajo pravo sovražnost: gredo jim na živce, motijo, podijo jih s svoje posesti – ali kar tako.

Odnos do soljudi, živali ali narave je seveda popolnoma osebna stvar, a vseeno se ob nerazložljivem sovraštvu do mačk poraja vprašanje, kaj je vzrok.

ZGODOVINA

Domača mačka je skupaj s psom od nekdaj živela poleg človeka. Vloge psov so bile že v davnini določene in specifične – lovili so divjad, čuvali hišo in imetje in tako naprej. Druženje z mačkami pa je veliko bolj zapleteno. Uničevanje majhnih škodljivcev, kot so miši in podgane, bi lahko poimenovali samo za njihovo pomožno službo, njihove resnične kvalitete so veliko bolj skrivnostne zaradi njihovega izjemnega bioenergetskega sistema.

POVEZAVE

Mačke se namreč lahko subtilno uskladijo z biološkimi polji iz okolja in celo vibrirajo z njimi, s čimer jih popravijo, če je potrebno, pa lahko celo popolnoma obnovijo.

Zgodbe lastnikov mačk, ki so jim po pogovorih z njimi izginili glavoboli, ki se jim je normaliziral krvni tlak, so neštete in nikakor niso pravljice. Vsaka težava v našem telesu se namreč takoj pokaže kot izkrivljena energijska avra, kar mačka takoj začuti in pohiti po pomoč.

Vendar se tu nadarjenost teh kosmatih lepotic ne konča. Mačka lahko služi kot nekakšen kazalec človekove milosti. Ko je v našem življenju vse v redu, je mačka, ki živi z nami, mirna, veliko spi, ne zanemarja higiene in ima dober apetit. Če pa je vaša ljubljenka nerazumno nervozna, ne skrbi zase in le malo je, to pomeni, da je z vami nekaj narobe.

Običajno občutljive mačke se tudi odzivajo na prepire v družini in so v konfliktih vedno na strani neupravičeno »trpečega«. Če ste na primer krivično kaznovali svojega otroka, se bo mačka zagotovo stisnila k njemu, ga s tačko božala in poskušala umiriti ter mu povrniti duhovno ravnovesje.

KONKRETNO

Zdaj pa še k temi, ki smo jo napovedali že v naslovu. Kot vsako razmerje je tudi odnos mačka-človek dvojen. Mačke čutijo nas in mi čutimo njih. Človek, ki je do mačk ravnodušen, jih ne bo niti srečeval.

V odnosu gre za simpatijo ali antipatijo, za sočutje in sovražnost … Tisti, ki mačke sovražijo, imajo prav tipičen profil; v največji meri gre za alkoholike, nezadovoljne s seboj in svetom, ter zvezdnike brez osrečujoče zasebnosti, jezo na mačke pa zelo pogosto prenašajo otroci in najstniki, ki so izpostavljeni družinskemu ali šolskemu nasilju …

Prav vsa dogajanja o mačkah peljejo v enako smer: če človek v sebi ni dober in s seboj zadovoljen, mu mačke povzročajo močna negativna čustva. Če ste morda med njimi, resno razmislite o spremembi svojega življenjskega sloga, da boste iz teme prestopili na svetlo sončno stran. In potem vam te majhne kosmate lepotice ne bodo povzročile nič drugega kot nasmeh in toplino okrog srca.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste