Odlična voditeljica Ajda Mlakar je dobila svojo kuharsko oddajo na Veseljaku in Aktualu, oddajo z naslovom Kralj svoje kuhinje.
TV Aktual in TV Veseljak
Oddaja Kralj svoje kuhinje bo prvič na sporedu v ponedeljek, 7. oktobra, ob 20. uri, tako na Aktualu kot Veseljaku, ponovitev bo v soboto ob 20. uri na Aktualu, v nedeljo ob 20. uri pa še na Veseljaku.
Vsak ponedeljek ob 20. uri se bo povabila v eno od slovenskih gostiln in vam skupaj s kuharskimi mojstri pomagala, da boste tudi doma lahko pripravili zanimive, a ne preveč zahtevne krožnike, ter navdušili svoje goste.
Ajdo Mlakar poznamo kot voditeljico Židanega popoldneva na Veseljaku in kot vedno nasmejano vremenarko na Planet TV. Njen živahni temperament bo v kuharski oddaji vsekakor prišel do izraza.
Ajda, nekaj oddaj Kralj svoje kuhinje ste gotovo že posneli! Uživate v njih?
Oddaje smo začeli snemati že v poletnih mesecih, tako da se zdaj z ekipo že dobro poznamo. Pravzaprav smo postali zelo dobra »klapa«, kar upam, da bodo gledalci občutili ob gledanju oddaj. Snemanja so sicer precej naporna, ker trajajo skoraj ves dan, ampak v dobri družbi nobeno delo ni pretežko. Nadvse hvaležna sem, da me obdajajo zelo profesionalni kadri, ki vedo, kako se stvarem streže. Hvala še enkrat vsem in vsakemu posebej.
Ste se naučili kaj novega, posebnega?
Vsaka oddaja je priložnost za pridobivanje znanja in novih izkušenj. Ne samo kulinaričnih, ampak tudi takšnih, čisto človeških. Zgodbe določenih kuharskih mojstrov so me zelo ganile. V oddaji se namreč prepletajo tudi osebne zgodbe skritih gostov in kuharskih chefov. Prav tako so snemanja odlična priložnost za spoznavanje naše čudovite Slovenije, saj smo se res potrudili, da smo zajeli različne konce naše države.
Je prijetno sodelovati s kuharskimi mojstri?
Moje izkušnje s kuharskimi mojstri so res lepe. Lahko rečem, da prav zaradi oddaje Kralj svoje kuhinje še bolj spoštujem in cenim njihovo delo, ki je pravzaprav način življenja. Ljudje bodo med našo prvo sezono lahko spoznali tudi, koliko odrekanja je včasih potrebnega za to, da lahko restavracija deluje. Kuharski mojstri in mojstrice so zame pravzaprav umetniki, ki namesto platna in barve uporabljajo krožnike in hrano.
Vam tudi doma uspevajo dobre jedi?
Najraje kuham, ko imam čas. Takrat se lotim tudi kakšne kompleksnejše jedi in pri tem nadvse uživam. Vsakodnevno kuhanje mi žal vedno ne uspe zaradi časovne stiske in številnih obveznosti, zato pa sem še toliko bolj hvaležna za mojo drago mami in njene predpripravljene jedi, ki jih imam vedno na zalogi v skrinji.
Kdo pa po oddaji poje kuharske mojstrovine?
(smeh) Kot boste lahko videli v oddaji, jaz te jedi pojem že med snemanjem, saj na koncu kuhanja sledi serviranje. Kuharske mojstrovine vedno pokusi tudi znan Slovenec ali Slovenka, ki je tako ali drugače povezana z restavracijo, kjer kuhamo.
Komu priporočate ogled oddaj Kralj svoje kuhinje?
Želim si, da bi oddaja ljudem prirasla k srcu, predvsem zaradi srčnosti in iskrenosti, ki jo celotna snemalna ekipa vlaga v delo. Čeprav je tematika povezana predvsem s kulinariko, je oddaja Kralj svoje kuhinje veliko več, kot samo priprava odličnega krožnika. Spoznali boste različne tipe gostiln in restavracij; takšne, ki se ponašajo z dolgo tradicijo in značilnimi jedmi za svoje okolje, kot tudi takšne, ki so bolj usmerjene k modernejšim kulinaričnim trendom. Zanimiv je preplet osebnih zgodb kuharskih mojstrov, njihovih zaposlenih in domačih, ki se prav tako pojavijo v oddaji. Piko na i pa vedno dodajo skriti gostje.
Česa se bodo gledalci oddaj naučili?
Čeprav jedi pripravljajo uveljavljeni kuharski chefi, je koncept oddaje zastavljen tako, da jed ni prezahtevna za pripravo doma. Vedno imamo pet ključnih sestavin, ki so dostopne v trgovini, in upam, da bomo ljudi spodbudili, da bodo tudi sami doma večkrat poprijeli za kuhalnico. Veliko bo govora o lokalnih sestavinah, ekološko pridelani hrani in kuhanju po principu »zero waste« oziroma kuhanje s čim manj odpadki.