Glasba

Kataya kot sodobna ženska, ki ne potrebuje mojega blagoslova

A. M.
10. 9. 2024, 08.00
Deli članek:

Kataya, vsestranska umetnica in virtuozinja glasovnih preobrazb, ki je s sinhronizacijo priljubljenih animiranih filmov, vključno z Disneyjevimi, prispela že v skoraj vsak slovenski dom, predstavlja svoj najnovejši singel Če moški bi bila.

SLO TEAM PRODUCTION
To je njen drugi singel v letošnjem letu, ki prinaša edinstven glasbeni izraz.

Zadnji takti pesmi Vse, kar si zaželiš – ki je bila prejšnji singel – so bili uvod v novo poglavje glasbenega ustvarjanja, s katerim je vsestransko nadarjena umetnica, glasovna interpretka in pisateljica dokazala, da ima v sebi izjemen potencial in številne talente. S svojimi deli pušča opazno sled v svetu, ki je ne more prezreti ali pozabiti. Vrnitev k njeni izvirni ljubezni do glasbe je tisto, kar najbolj zaznamuje več kot 15-letni niz njenih uspehov. Nov singel Če moški bi bila je korak bližje k temu cilju in hkrati izstopa kot unikatno delo, ki se lahko primerja z najnovejšimi svetovnimi hiti.

SLO TEAM PRODUCTION / Nace Vrbek, Jan Lah Škrbec
Kataya se skozi glasbo sprašuje, kakšen moški bi bila?!

Dobro začinjeni pop, ki se spretno poigrava s postulati identitete in konceptom močno okrepljene ženske novega milenija, je prava eksplozija spevnosti in moči. Sodobno produkcijo, za katero stojita Kevin Koradin in Clifford Golio, odlikuje močna zvočna linija, ki se zagrize v podzavest. V to vrhunsko glasbeno mešanico se brezkompromisno vpleta lep, močan in z magnetizmom nalezljiv Katayin vokal. Pesem vsebuje vse, kar sodobni pop, primerljiv z ustvarjanjem Ariane Grande, Pink, Lady Gaga in drugih, mora imeti – dobro in ritmično glasbeno podlago, vrhunsko produkcijo in izvrstno vokalno izvedbo.