»Z Dejanom sva bila zaročena že od božiča 2021, a takrat zaradi moje nosečnosti o poroki še nisva razmišljala. Želela sem si, da bi bil to zame poseben in kar se da sproščen dan. Da pa zaroka ne bi trajala predolgo, sem ga začela januarja gnjaviti, da bi zdaj pa že bil čas, da me popelje pred matičarja. Njemu ni bilo kaj dosti do poroke, a ker ve, kako veliko ta pomeni meni, se je vdal. Bolj ko so bile priprave v teku, bolj je tudi njega potegnilo in postal je navdušen,« pravi Sara Rutar.
Časa za priprave ni bilo prav veliko, zato je Sara hitro vzela stvari v svoje roke. »Vse je potekalo mirno, brez živčnosti. Med prvimi stvarmi, ki sem jih naredila, je bila izbira poročne obleke, za katero sem si želela, da bi bila pravljična, in prav takšno sem našla. Izbrala sem že drugo, ki sem jo pomerila, dolgo, belo, s čipko, bleščicami, skratka bogato. Skupaj pa sva izbrala ženinovo obleko. Želela sem si, da bi se Dejan v njej počutil sproščenega. V trgovini nama je svetoval mlad prodajalec, ki je res imel smisel za sodobne trende. Pomeril je kar nekaj oblek in priznati moram, da so mu lepo pristajale tudi črne in temno modre, a najbolj so se mu podali nežnejši toni, kombinacija bež jakne in pastelno olivnih hlač. To bo lahko oblekel tudi za kakšno drugo priložnost in ne nujno v kompletu. K sproščenemu slogu pa bo pripomoglo tudi to, da se je odpovedal kravati oziroma metuljčku.«
Za torto poskrbela sama
Sara je veliko časa namenila razmišljanju o kulinariki. »Da sva za uradni del poroke izbrala Dvorec Zemono, ni bilo naključje, to je lokacija, ki jo pogosto obiskujeva, sva namreč gurmana in tamkajšnja kulinarika nama je res ljuba. Ni ga boljšega chefa, kot je Tomaž Kavčič. Za drugi dan slavja sva izbrala Kras, najeto vilo z bazenom.«
Jedilniki so bili skrbno izbrani, čeprav se je Sara nekoliko prepustila nasvetom drugih, nikomur pa ni prepustila izdelave poročne torte. »Če kdo, potem sem gotovo jaz tista, ki sem spekla ogromno poročnih tort, sploh letos jih je bilo veliko. Torti sem spekla brez posebnih priprav, sem jih imela dovolj v preteklih mesecih. Torti sem začela pripravljati v sredo, ko sem spekla biskvite, kremo naredila tik pred zdajci, zadnje podrobnosti pa dodala na lokacijah. Odločila sem se za torti, ki nista klasično beli poročni, temveč sem se malo poigrala z barvami in okusi, od čokoladnih in sadnih, tako da je vsak dobil nekaj zase.«
Nasvet astrologa
Se je pa Sara glede datuma poroke posvetovala z astrologom in dobila zagotovilo, da je izbor 8. in 9. september odličen. »Zelo sem bila vesela, ker se je vse izšlo, čeprav sem bila pripravljena, da datume glede astrološkega mnenja tudi zamenjam. Blizu mi je namreč duhovnost in verjamem v te stvari. Tudi sama sem opravila izobraževanje in opravljam terapije, ki se jim bom v prihodnje še bolj posvetila.«
Celoten članek je objavljen v Lady, številka 37, ki je izšla 13. septembra 2023.