Zgodbe

Janina preobrazba: Optimizem je nalezljiv

Andreja Comino
8. 9. 2024, 05.00
Deli članek:

»Imam štiri sinove, stare od eno do dvajset let, zato ne pretiravam, če rečem, da se polovica mojega življenja vrti okoli vzgoje in skrbi za otroke. S starejšimi tremi smo dolga leta živeli sami. Zato sem poleg redne službe unovčila še svoj hobi oziroma veliko strast do risanja in slikanja. Veliko noči, ko so otroci spali, sem risala in pilila svoje znanje ter počasi začela dobivati naročila za slike, poslikave predmetov in tudi sten. Več ko je bilo naročil, bolj je rasla samozavest in tudi želja, da bi to postal moj primarni vir dohodka. Danes, po vseh teh letih, sem dobrega pol leta samostojna podjetnica, ki vsakodnevno dela to, kar ima najraje – ustvarja. Samostojna pot prinaša vsakodnevne izzive in skrbi, zato je še pomembneje, da sem samozavestna in odločna. A se v stiku z ljudmi ne počutim vedno tako, saj imam nekaj kilogramov preveč in moj videz je že skorajda stereotipno 'mamast',«je bila iskrena 42-letna Iris iz Ribnice, ki sicer živi na Dobrovi pri Ljubljani. Srčna mama si je končno vzela čas zase in se prijavila na preobrazbo.

Mateja J. Potočnik
Iris iz Ribnice

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam  terapevtka Nataša Učakar za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

Nakit: Lunca, Ljubljana

 »Od malega sem bila nadvse ustvarjalna in sem rada risala. Obiskovala sem srednjo šolo za oblikovanje, vendar sem si želela samo risati, grafično oblikovanje me ni pritegnilo. Lahko bi delala kot vzgojiteljica v vrtcu, pa me je od tega odvrnila prenizka plača, saj je z njo nemogoče preživeti tri otroke,« je povedala Ines. Zato je dvajset let delala kot vodja kuhinje v gostilni na Turjaku. Kljub temu da je bilo delo občasno zelo naporno, je v njem uživala, saj ima občutek za komunikacijo in ljudi. Vseeno pa je občasno kaj narisala za svojo dušo. Njen izdelek je videla prijateljica in si ga zaželela. Pa še druga, tretja … Počasi so se začela vrstiti naročila – soseda si je zaželela portret, druga poslikavo … »In ker se rada učim, sem pred osmimi leti začela še tetovirati. Zdaj se pripravljam, da opravim še nacionalno poklicno kvalifikacijo iz tetoviranja,« je ponosno povedla Ines, hvaležna za moževo pomoč in podporo. Nežno jo je porinil naprej in ji pomagal urediti studio, kjer lahko sprejema stranke, za kar mu je zelo hvaležna.

»Ne morem se pritoževati nad dolgočasjem v življenju. Pri enaindvajsetih sem imela prvega otroka, nato še drugega, pa tretjega … Dolgo smo bili z otroki sami, kar ni bilo prav preprosto. Vendar ti življenje po eni strani nekaj vzame, po drugi pa ti da. Imam srečo, da imam prekrasne otroke, potem pa sem spoznala še zdajšnjega moža. Pred tremi leti smo se z otroki preselili k njemu. Skupaj imava leto in pol starega sina, on pa ima še dve hčerki, dvojčici, tako da smo res velika razširjena družina. Med nosečnostjo in pozneje, ko sem  skrbela za majhne otroke ter se intenzivno pripravljala na odprtje s. p., sem sebe in skrb zase dala na stranski tir, v dnevu je preprosto zmanjkalo časa za to. In tako se en dan zlije v drugega, nastanejo tedni, meseci in strah me je, da bom kmalu morala reči leta. Zato sem naredila prve korake v skrbi zase, začela sem z intenzivnimi sprehodi in se prijavila k vam, saj se zavedam, da je le ženska, ki je srečna v svoji koži, lahko v srečo ljudem okoli sebe.« Zaključila je samozavestno: ni le mama in žena, temveč tudi podjetnica, za katero bomo zagotovo še slišali.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  št. 36, 3. september 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Estrada

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste