Zgodbe

Janina preobrazba: Počnem, kar me veseli

Andreja Comino
29. 5. 2024, 19.35
Deli članek:

»Nikoli me ni vznemirjalo, kako sem videti. Najbolje sem se (in se še) počutim v razvlečeni trenirki, strganih kavbojkah in udobnih čevljih. Moj izgovor/opravičilo je (je bilo), da kdor hoče videti, mora gledati s srcem, kakor je modro dejal Mali princ, in da tega ne potrebujem. Vendar sem v obdobju, ko bi rada izrazila tudi to svojo žensko plat. Z biodanzo sem pridobila veliko nežnosti in sočutnosti do sebe. To svojo ženstvenost si želim pokazati tudi navzven, pa nekako ne znam, si ne upam, me je strah. Želim si stopiti iz svoje cone udobja, razvlečenih cunj in štrenastih las. In ker stopam v svoje novo življenje, si želim na eni od velikih prelomnic v svojem življenju tudi nov videz,« je iskreno povedala 53-letna Ljubljančanka Jana Berčič.

Mateja J. Potočnik
Jana Berčič

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: LITERAM TERAPEVTKA Iris Repovš – Irishairstyling za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

Jana je hvaležna za priložnost, da sledi svojemu srcu. Na to se je pripravljala že dolgo, pa ni nikoli zbrala dovolj moči in poguma za samostojen korak. »V meni je bilo preveč nezaupanja vase in v svojo vrednost, preveč strahu. Že kot otrok sem si želela študirati psihologijo, pa sem poslušala dobronamerne nasvete staršev, da je ekonomija bolj praktična. Logična posledica študija je bila zaposlitev v banki.« In ko je pred časom ostala brez službe, je bila to imenitna priložnost za novo pot.

»Posvetila sem se študiju. Zdaj sem specializantka geštalt psihoterapije in diplomirana vaditeljica biodanze. To sta dve področji, ki me zanimata in mi polnita srce. To se mi je še bolj potrdilo, ko smo z bivšimi sodelavkami sedele na kavi. Predčasno sem odšla, ker sem pozneje vodila skupino biodanze. Prijateljice so me vprašala, ali mi ni težko, ker grem delat. Z vso radostjo v srcu sem, jim odgovorila, ja, v službo grem in ne morem biti bolj srečna. V nadaljevanju svojega življenja si želim delati tisto, kar me veseli in polni moje srce. To so bile moje dolgoletne sanje, ki jih počasi uresničujem,« veselo pove Jana, ki ji srce polnita tudi otroka in vnukinja. Dokler ni postala nona, si ni mislila, da imaš lahko nekoga še raje kot svojega otroka. Pa se ji je zgodilo prav to. Vnukinja je njena »sončica« in radostno opazuje, kako lepo jo starša vzgajata. »Hčeri sem nekoč rekla, da bi bila izredno ponosna nase, če bi ju z bratom znala vzgajati tako sočutno in razumevajoče, kot zna ona vzgajati svojo hčer,« iskreno pove Jana, ki je mestno dekle in prosti čas rada preživi v naravi ter gorah. Na Dolenjskem so imeli vikend, tam je najbolj uživala, kadar je opazovala mravljišča in kadar so z očetom postavljali mlinčke ob  bližnjem potoku. Narava je vedno bila del nje. V osnovni šoli je bila z vsem srcem predana tabornikom. Nekega dne  pa jo je oče peljal na Šmarno goro po zavarovani plezalni poti. Tam je prvič videla plezalce. V njej je vzniknila, da bi rada to počela tudi sama. Na skrivaj se je pri 16 letih vpisala v alpinistično šolo in začela plezati. To so bili zanjo trenutki največje sreče. V navezi s prijateljem, v njej tako ljubih gorah. In tam je obstajal samo trenutek. Tukaj in sedaj. Ko ni bilo pomembno nič drugega kot naslednji oprimek. Gore so še vedno njeno zatočišče, njen mir, zato jo boste ob vikendih z lahkoto srečali tam. Pozimi na smučkah, poleti peš. Spomladi uživa v lahkotnem poplezavanju po primorskih stenah in nabiranju divjih špargljev.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  št. 22, 28. maj, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Estrada

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Srbski igralec Sergej Trifunović
Srbski igralec

Trifunović v Splitu dobil 60 dni pogojne kazni, plačati mora 150 evrov, zanj se je zavzel tudi Vučić

Alfi Nipič
Dvojno slavje

Nipiča za prvih 80 šokirali z "muzikantsko budnico" in vodometom, Hermino Veseljaki obiskali na domu

Baby Lasagna, Šou domov
Radio 1

Ekskluzivno v Šou domov: Tomi Meglič imel velike načrte z Baby Lasagno

robert petan_foto jernej kokol (1)
Po novem tudi mož

Robert Petan na skrivaj skočil pred oltar!

nina donelli 2
Zdaj je znano!

Noseča Nina Donelli prvič razkrila svojega partnerja, gre za znanega slovenskega športnika

Zanimivosti

električni-števec
Napačen števec

Skoraj 20 let plačeval račune nekoga drugega, opazil šele sedaj

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast