Zgodbe

Janina prepobrazba: Hvala, ker ste me tako krasno pocrkljali!

Andreja Comino
15. 10. 2023, 08.00
Deli članek:

»Od malega me je zanimalo veliko stvari, najbolj pa so me navduševale živali, še posebej konji. Od osmega leta naprej sem vse dneve in proste trenutke preživela med temi plemenitimi živalmi. Večino časa sem preživela na konjskem hrbtu in domov hodila samo spat,« je v smehu pripovedovala 32-letna Sarah Bobnar iz Lahovč pri Cerkljah na Gorenjskem, mlada mamica, ki se je to poletje po drugi porodniški podala novim službenim izzivom naproti. Ostaja pa tesno povezana z živalmi, saj vsak dan poskrbi za kar tristo kokoši. »Na preobrazbo sem se prijavila, da znova najdem malo samozavesti,« je pojasnila.

Mateja Jordovič Potočnik
Sarah Bobnar prej in potem

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam terapevtka Nataša Učakar za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

Sarah je rasla s starejšo sestro in mlajšim bratom. »Doma nismo imeli kmetije, vendar sem naravnost oboževala živali, še sanja se mi ne, od kod ta ljubezen,« je povedala ta zanimiva mlada ženska z za Gorenjko malce nenavadnim imenom.  

»Starši so bili inovativni glede imen v naši družini in so mi izbrali ime Sarah. Ko sem jih spraševala, zakaj, so mi odvrnili, da ne vedo, je pa tako ime sorodnici v našem družinskem drevesu. Meni je moje ime všeč, ker zveni ameriško. Čutim, kot da sem že vse življenje delno Američanka, čeprav po izvoru niti slučajno nisem. Mi je pa všeč njihov način življenja, Amerika kot država, miselnost, veličina. In ker se od otroštva ukvarjam s konji, je bila moja dolgoletna želja obiskati Ameriko, ranče, njihove tradicionalne običaje (rodeo). Presrečna sem, da se mi je ta želja izpolnila leta 2016, ko sem s tremi prijatelji za tri tedne odpotovala in si privoščila oddih z veliko začetnico. Road trip od Kalifornije do Kanade in po zahodni strani nazaj je bil res nepozabno doživetje,« je povedala Sarah, ki je v nekdanji službi spoznala tudi moža.

Mateja Jordovič Potočnik
Sarah Bobnar prej

»Zaljubila sem se in pred tremi leti odšla na prvi porodniški dopust, ta se je podaljšal v drugega in sem tako ostala doma tri leta. Vendar mi pri dveh majhnih otrocih – sin Mark je star dobri dve leti, hči Loti pa leto manj, in skrbi za družino še malo ni bilo dolgčas. Vmes sva se še poročila in preselila sem se na moževo kmetijo. Tu se je pojavil moj prvi izziv. Skoraj trideset let sem bila 'svobodna', zadnja tri leta pa sem 'ujeta' ne le v vzgojo otrok, ampak tudi v (nehvaležno) delo gospodinje in kmečka opravila, kar mogoče ne bi bila takšna nadloga, če bi si jih lahko izbrala sama. Tašča je namreč umrla kmalu zatem, ko sem rodila drugega otroka, in je name padlo več bremen, kot sem sprva pričakovala. Ker sem edina ženska roka pri hiši, mi pripadajo gospodinjska opravila, kuhanje in vse, kar spada zraven. Ne poznam nobene svoje vrstnice, ki bi živela na podoben način,« je bila iskrena Sarah, ki pri vseh teh obveznostih pogreša vsaj malo časa zase.

Pa ne za kakšne velike počitnice, lepotičenje, temveč kakšno kavo ali čas, da prebere vsaj stran ali dve v knjigi. Dela ji zlepa ne zmanjka, saj z možem na kmetiji med drugim skrbita za deset bikov in tristo kokoši. »Začela sva s petdesetimi, pa je bilo toliko zanimanja, da jih je zdaj šestkrat toliko. Obenem pa je to tudi meja, kolikor še zmorem, saj imamo dvoriščno prodajo jajc. Ljudje ves čas kličejo in hodijo po jajca, pa se je potem zahtevno organizirati.« Zato si je Sarah želela malce predaha in preobrazbe. »Zunanje preobrazbe, ki bo razveselila mojo dušo. Preobrazbe, ki bo zopet našla mojo samozavest in dobro počutje. Za spremembo zase, ne za druge. Želim si vrniti malo energije in pozitivne naravnanosti, kakršna sem bila, preden sem odšla na porodniško dopust. Moja želja je, da spet najdem sebe in se dobro počutim v svoji koži. Hvaležna sem, da ste mi to omogočili,« je zadovoljna sklenila.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Uf, če bi frizerji živeli od mene, bi bolj tenko piskali. Ko gre za skrb zase in crkljanje, sem bolj Gorenjka,« je iskreno priznala Sarah. Nazadnje je bila pri frizerju pred dobrima dvema mesecema, saj si je zaželela malo spremembe, prej pa tri leta nič. S frizerko sta se hitro ujeli in dogovorili za spremembo oziroma za takšno pričesko, s katero mlada mamica doma ne bo imela veliko dela.

Mateja Jordovič Potočnik
Sarah Bobnar potem

»Čeprav se zavedam, da že malo ličil na obrazu bistveno popravi razpoloženje in polepša dan, se za doma ne ličim, saj mi zjutraj nekako ne uspe najti časa še za to. Vseeno pa sem toliko disciplinirana, da se naličim, če kam grem. Takrat si nanesem vsaj maskaro in malo bleščila na usta,« je Sarah povedala mojstrici ličenja Manci Maselj in z veseljem vpijala nasvete, kako se hitro in čim preprosteje naličiti, da bo tudi s pomočjo ličil videti še lepša, bolj sveža in mladostna. Manca ji je predlagala naravne odtenke, s katerimi samo poudari svojo krasno polt, barvo oči in z barvami zaokroži celoten videz.

Preobrazba je bila objavljena v reviji Jana,  št. 41, 10. oktober, 2023.

Mateja Jordovič Potočnik
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

Estrada

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste