Zgodbe

Janina preobrazba: Hvaležna, da si je upala slediti svojim sanjam

Andreja Comino
16. 9. 2023, 06.00
Deli članek:

»Dolga leta sem bila le opazovalka različnih preobrazb in niti nisem imela želje, da bi se jih sama udeležila. Vseeno pa mi je bilo vedno zanimivo opazovati, kako nastajajo spremembe. Področje kozmetike me je sicer vedno zanimalo, predvsem naravna kozmetika, vendar sem pri uporabi zmerna – le nekaj podlage in skromna mera ličil. Preobrazbo doživljam kot novo izkušnjo, kot 'brco' iz cone udobja,« je povedala sveža abrahamovka Maja Kravanja iz Ljubljane.

Mateja Jordovič Potočnik
Maja Kravanja prej in potem

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam terapevtka Maša Obran Mlakar za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana             

Maja je po izobrazbi ekonomistka. »Dolga leta sem delala v pisarni, pravzaprav se še vedno včasih šalim, da sem bila 'pisarniška miška'. Opravljala sem različna administrativna dela, tako v gospodarstvu kot javnem sektorju, delala sem tudi kot tajnica in referentka – bila sem torej pisarniška deklica za vse in ustrezalo mi je, če sem povezovala različne oddelke,« je povedala zgovorna gospa, ki so jo že med redno službo zanimala različna področja, povezana z ljudmi. »Zanimalo me je, na primer, kako razmišljajo ljudje, ko se odločijo za nenavadno spremembo, mikala me je psihologija – rada sem se pogovarjala z ljudmi in marsikdo je ugotovil, da s svojim razmišljanjem štrlim iz povprečja. In da znam poslušati. Po videzu nikoli nisem izstopala, s svojim pristopom, z razmišljanjem pa vsekakor,« je povedala v smehu in dodala, da ji je kar precej let nazaj njen takratni mentor za osebno rast med preverjanjem rojstne karte dejal, naj pusti pisarno, češ da bi morala delati z ljudmi.

Mateja Jordovič Potočnik
Maja Kravanja prej

Njegove besede so se ji usedle  v srce, začutila je, da ima prav. Toda čas (še) ni bil pravi. Vseeno pa je raziskovala naprej in po knjigi G. Chapman odkrila, da je njen prvi jezik dotik. Sledila je tej ugotovitvi in se kmalu po tečaju reikija začela učiti še masaž. Pridno je »vadila« na domačih in prijateljih ter vztrajala v pisarni. Začela se je učiti še o naravni kozmetiki, in ko je na enem od izobraževanj spoznala podobno razmišljujočo prijateljico, sta skupaj najeli prostor in se odpravili na novo (poslovno) pot. »Ko sem na različnih dogodkih spoznavala ženske, ki so organizirale ženske kroge, sem se začela 'mehčati' tudi sama, bolj sem spoznavala žensko energijo in lastno telo, prebirala sem knjige o tem, vedno več meditirala, in ko sem dobila še nekaj potrditev, je postalo jasno, kam me pelje pot – k delu z ženskami,« je povedala Maja, ki občasno organizira predavanja ali delavnice s področja osebne rasti, pa tudi kak dogodek, povezan s knjigami, ki jih obožuje.

»Tudi hobiji se lepo povezujejo z mojim delom. Knjige imam rada že od mladih nog ter sem in tja tudi kaj napišem. Upam, da se nekega dne tudi pod mojimi rokami udejanji kakšna dobra zgodba. Pri meni sta tesno prepletena tudi glasba in ples, saj v vsaki pesmi najdem nekaj, kar izvabi plesne korake. Poslušam skoraj vse, od klasike do modernejših pesmi in etno ritmov. Bližina vode in sprehodi v naravi mi prinašajo navdih ter nove ideje. Ni lepšega od meditacije ob mirni vodni gladini in pomladi, ki je moj letni čas. Prinaša mi radost in veliko zadovoljstva – obožujem ta čas, ko je okoli nas vse zeleno in si lahko dam duška s fotografiranjem. Sebe vidim kot povezano tako z racionalnim svetom kot duhovnimi vrednotami. Znam videti lepoto in iščem svetlobo tudi tam, kjer je je komaj kaj,« je veselo zaključila.

Mateja Jordovič Potočnik
Maja Kravanja potem

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

Maja je frizerki Maši zaupala, da se najraje barva s kano, naravnim barvilom, ki lase neguje in hrani. Maša se je zato odločila, da je ne bo pobarvala s klasičnimi frizerskimi barvami, temveč jo je samo postrigla, ji lase posušila in oblikovala igrive kodre, z njimi je bila Maja videti kot iz hollywoodskega filma.

»Zagovarjam urejenost, vendar že zaradi svojega dela ne uporabljam veliko ličil. Sem pa naravnost nora na uhane. Rada imam malo ciganske, kar mi je ostalo še od plesa,« je Maja razložila mojstrici ličenja Manci Maselj. Manca je pri ličenju uporabila rožnate in vijolične odtenke, ki so se lepo ujeli z Majino barvo las. Oči ji je še dodatno poudarila z rjavim svinčnikom in s črno maskaro.

Prispevek je objavljen reviji Jana, št. 37, 12. september, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste