Zgodbe

Velika preobrazba: Zaradi vseh izgub je še močnejša

Andreja Comino
11. 3. 2023, 09.00
Deli članek:

»Za preobrazbo sem se odločla, ker sem želela izkusiti nekaj drugačnega. Kajti spremembe so edina stalnica v naših življenjih,« pravi 39-letna Aleksandra.

Mateja Jordovic Potocnik
Aleksandra Rehar

Malo ljudi zmore toliko poguma, moči in vztrajnosti kot Ljubljančanka Aleksandra Rehar. Življenje ji je pripravilo veliko težkih preizkušenj, ko je morala izgubiti vse, da je našla sebe in svoje življenjsko poslanstvo. Ukvarja se z mentoriranjem poslovnih žensk. Tako kot druge spodbuja k pogumu in novim korakom, se je tudi sama podala na pot sprememb.

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Mojca Hvastija za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Trgovina Maks, Ljubljana

Nakit: Lunca, Ljubljana

»Ko včasih z malo distance gledam na vse, kar se mi je zgodilo, si lahko rečem samo, kapo dol, da sem vse to zdržala. Prestala sem mnogo življenjskih preizkušenj, ki so tragično zelo zaznamovale moje življenje. Vse, kar sem poznala, ima en sam skupni imenovalec – izguba. Izgubila sem svoje drage sestro, brata, mamo, predlani oktobra tudi očeta. Zaradi očetove naivnosti smo izgubili tudi varen dom,« pove Aleksandra, po poklicu kemijski tehnik, ki je leta 2011 izgubila še redno zaposlitev in si potem ni mogla več najti redne službe. Ugotovila je, da mora vsaj nekaj v življenju narediti prav, saj jo je že pošteno načela depresija in njena samozavest, ali bo sploh kdaj ugledala še svetlo plat življenja, je bila močno okrnjena. Zavedala pa se je, da mora nekaj narediti drugače.

»Lotila sem se zavestnega premagovanja saboterja v sebi, ki je uničeval vse, česar sem se kadarkoli lotila v poslovnem življenju. Kasneje sem ugotovila, da so mi vse te preizkušnje okrepile intuicijo, saj nisem imela nikogar, na kogar bi se naslonila. Morala sem se zanesti le nase in svoje notranje darove. S tem se je začela moja pot. Ugotovila sem, da mi to služi kot dar v življenju, saj so me vsi spraševali, kaj naj naredijo naprej in kaj je njihova misija. Zato sem vse svoje talente usmerila v poslovno pot,« pripoveduje.

Njeno celotno zgodbo si lahko preberete v reviji Jana, št. 10, 7. 03. 2023.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

Nataša je prišla na preobrazbo z izsušenimi lasmi in kodri brez oblike. Videlo se jim je, da jih urejala doma. Frizerki sta jo prepričevali, da bi ji pristajala nova barva las. Ko je pristala, sta se lotili dela. Pobarvali sta jo v naravnem odtenku, ki se lepo ujame z barvo njenih oči in polti, za nameček sta ji naredili še nego Literam in ji s posebnih izdelki oblikovali kodre. Edino striženju sta se odrekli, saj si Aleksandra silno želi dolgih las.

Potem se je povsem sproščeno prepustila mojstrici ličenja Manci Maselj. Ta ji je svetovala, kakšni odtenki ji pristojijo in najbolje poudarijo polt, oči in novo barvo las. »Pri Nataši sem zatem, ko sem ji oči občrtala s črnim tušem, uporabila naravne rjavkaste odtenke,  ter jih dopolnila z rožnatimi za kontrast in več svežine. Na trepalnice sem ji nanesla izdatno plast črne maskare. Vse skupaj sem zaokrožila z rožnato šminko na ustih in rožnatim senčilom na licih,« je opisala Manca, Nataša pa je ob pogledu nase v ogledalu samo dahnila: »Prekrasno!«

revija Jana
Vabljeni k branju nove številke revije Jana.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste